Tozsuz tebeşir astım yapıyor

 Elleri ve sınıfı temiz tutmak için öğretmen ve okul yönetiminin tercih ettiği tozsuz tebeşirin süt alerjisi olan çocuklarda astım ve başka alerji riskini artırabileceği belirlendi. "Annals of Allergy, Asthma & Immunology" dergisinde yayımlanan araştırmad

Tozsuz tebeşir astım yapıyor

 

Elleri ve sınıfı temiz tutmak için öğretmen ve okul yönetiminin tercih ettiği tozsuz tebeşirin süt alerjisi olan çocuklarda astım ve başka alerji riskini artırabileceği belirlendi.
 
"Annals of Allergy, Asthma & Immunology" dergisinde yayımlanan araştırmada, tozsuz tebeşir yapımında süt proteinlerinden kazeinin kullanıldığı belirtildi.
 
Süt alerjisi olan çocukların bu tebeşir parçacıklarını solumasının astım ve solunum yolu alerjileri riskini artırabileceği vurgulandı.
 
Araştırmaya imza atanlardan Carlos H. Larramendi, tozsuz tebeşirlerin de havaya küçük parçacıklar yaydığını, bunları soluyan süt alerjisi olan çocuklarda öksürük, nefes kesilmesi ve hırıltı belirtilerine rastlandığını ifade etti.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler