Torba yasadan sürpriz çıktı

Varlık Barışı'yla ilgili hazırlanıp Meclis'e gönderilen "torba yasa"dan sürpriz çıktı. Buna göre Bakanlar Kurulu, sosyo-ekonomik gelişmişlik durumuna göre bazı illerde işverenlere 6 puana kadar ilave prim desteği sağlayacak. Halen mevcut işletmelerin 5 pu

Torba yasadan sürpriz çıktı

Varlık Barışı'yla ilgili hazırlanıp Meclis'e gönderilen "torba yasa"dan sürpriz çıktı. Buna göre Bakanlar Kurulu, sosyo-ekonomik gelişmişlik durumuna göre bazı illerde işverenlere 6 puana kadar ilave prim desteği sağlayacak. Halen mevcut işletmelerin 5 puanlık sigorta prim yükünü devlet karşılıyor.

DOKTORLARA EK ÜCRET

Yurtdışına Türk işçi götüren müteahhitlere de işçi başına 5 puanlık sigorta prim desteği verilecek. Yatırım programına 23 Haziran 1997'den önce alınıp planlama aşamasına geçen, ihalesi yapılan ve işletmeye başlamış projeler "çevresel etki değerlendirme" kapsamı dışında tutulacak.

18 yaşından küçükler hiçbir şart aranmadan sağlık yardımı alacak. Türkiye'ye eğitim için gelen her kademedeki yabancı öğrenci, genel sağlık sigortalısı olabilecek. Üniversitelerdeki mesaisi dışında hasta bakan hocaların alacağı ek ücreti ise Bakanlar Kurulu belirleyecek. Ek ücret, tek seferde bir asgari ücreti geçemeyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler