Torba yasada "teravih" kazası

Torba yasanın görüşmeleri sırasında çok sayıda AK Partili vekilinin teravih namazı kılmak için Genel Kurulu terk etmesi üzerine, çoğunluğu ele geçiren muhalefet, verdiği önergeyle tekliften bir maddeyi çıkardı.Teklifinin görüşmelerinde CHP ve MHP'nin verd

Torba yasada "teravih" kazası

Torba yasanın görüşmeleri sırasında çok sayıda AK Partili vekilinin teravih namazı kılmak için Genel Kurulu terk etmesi üzerine, çoğunluğu ele geçiren muhalefet, verdiği önergeyle tekliften bir maddeyi çıkardı.

Teklifinin görüşmelerinde CHP ve MHP'nin verdiği önergeler; salonda AK Parti milletvekillerinin sayısının az olması nedeniyle muhalefetin oylarıyla kabul edildi.

CHP ve MHP, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) daire başkanlarının atamalarında bakana yetki veren maddenin metinden çıkarılması yönünde bir önerge verdi.

Bu sırada AK Partili milletvekillerinin bir bölümünün teravih namazına gitmesi, bir bölümünün de kulis bahçesine çıkması sonucu, Genel Kurul'da muhalefet çoğunluğu oluştu.

Böylece iki partinin de bu düzenlemenin yürürlükten kaldırılmasına yönelik önergesinin oylamasında, her zamankinden farklı bir sonuç çıktı.

Maddenin metinden çıkarılmasını öngören önerge salondaki 28 AK partiliye karşılık 38 muhalefet milletvekilinin oylarıyla kabul edildi.

Önergenin kabul edilmesiyle Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nda, Başkan Yardımcıları, Birinci Hukuk Müşaviri, Bölge Müdürleri ile daire başkanlarının atamalarının bakan tarafından yapılacağına ilişkin hüküm, tekliften çıkarıldı.

Teklifin görüşülmesi sırasında daha önceden de bir kaza yaşanmış ve teklifin bir maddesi muhalefet önergesi sanılarak reddedilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler