Toplu sözleşmede önemli kazanımlar

Kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarının belirlendiği toplu sözleşme mutabakatla sonuçlandı. Büro Memur-Sen, Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu'ndaki memurlar için önemli kazanımlara imza attı.Kamu görevlilerinin 2016 ve 2017 mali ve özlük h

Toplu sözleşmede önemli kazanımlar

Kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarının belirlendiği toplu sözleşme mutabakatla sonuçlandı. Büro Memur-Sen, Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu'ndaki memurlar için önemli kazanımlara imza attı.

Kamu görevlilerinin 2016 ve 2017 mali ve özlük haklarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmeleri mutabakatla sona erdi. Toplu sözleşme görüşmelerine Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu'ndaki memurları temsilen genel yetkili sendika Büro Memur-Sen katıldı. Hizmet kolu toplu sözleşme mutabakat metni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Hadi Erdoğmuş arasında imzalandı.

2016 İÇİN 6+5, 2017 İÇİN DE 3+4

Yapılan sözleşmeye göre enflasyonun kamu görevlilerini değil, kamu görevlilerinin enflasyonu rahat bir şekilde ezmesi sağlandı. Memurların maaşlarında 2016 yılı için 6+5, 2017 yılı için ise 3+4 zam yapıldı ve enflasyon farkı verildi. Mutabakat metnine göre, 2005 yılından sonra memurluğa başlayanlara da bir derece verildi.

BÜRO MEMUR-SEN'DEN ÖNEMLİ KAZANIMLAR

Büro Memur-Sen, toplu sözleşmede hizmet kolundaki memurları sevindiren 16 kazanıma imza attı. Büro Memur-Sen, elde ettiği kazanımlarla hizmet kolundaki memurların çoğunun sorunlarını çözüme kavuşturdu. Büro memur-sen'in imzaladığı mutabakat metnine göre:

İcra memurlarının özel hizmet tazminatı 10 puan arttırıldı. Böylece icra memurlarının maaşında genel zamma ek olarak 85 liraya varan artış sağlandı. Mahkemelerde görev yapan memurların fazla mesai ücretiyle ilgili 375 sayılı kanun hükmünde kararnamenin ek 17'inci maddesinde yer alan yüzde 10 ibaresi yüzde 20'ye çıkarıldı. Buna göre mahkemelerde yüzde 10 barajı nedeniyle fazla mesai ücreti alamayan memurlar, fazla mesai ücretine kavuştu. Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'ndeki araştırmacıların özel hizmet tazminatı 5 puan arttırıldı. Böylece araştırmacıların maaşlarına genel zamma ek olarak 50 liraya yakın artış sağlandı. Mübaşirlerin özel hizmet tazminatı 5 puan arttırıldı. Bu şekilde mübaşirlerin maaşlarında genel zamma ek olarak yaklaşık 45 lira artış yapıldı. Ayrıca mübaşirlere verilen giyim yardımı arttırıldı. 4/C'li personelin kadroya geçiş yolu açıldı ve ücretlerine 150 lira ek ödeme artışı sağlandı. Türkiye İstatistik Kurumu'ndaki 4/C'lilerin emekli oluncaya kadar çalışması için çalışma yapılması karara bağlandı. Yurtdışındaki sözleşmeli personel aile yardımına kavuştu. Dışişleri Bakanlığı'na bağlı olarak yurtdışında görev yapan sözleşmeli personele aile yardımı verildi. İl nüfus ve vatandaşlık müdürlerinin ek ödeme oranı 10 puan arttırılarak nüfus ve vatandaşlık il müdürlerinin ek ödeme adaletsizliği giderildi. Havacılık tazminatı için önemli bir adım atıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ndeki memurlara havacılık tazminatı verilmesi için çalışma yapılmasına karar verildi. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki 666 Sayılı KHK ile kaldırılan fazla mesai ücreti adaletsizliği giderildi. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki memurlara artık fazla mesai ücreti ödenecek. Vergi Dairesi Müdürlükleri'ndeki memurlara fazla mesai ücreti ödenecek. Bu şekilde 666 sayılı KHK ile kaldırılan fazla mesai ücreti uygulaması geri gelmiş oldu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gümrük muhafaza memurları belediyelerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak. Uzmanların ve denetmenlerin özel hizmet tazminatı 10 puan, bunların yardımcılarının ise 7 puan arttırdı. Böylece uzmanlar arasındaki özel hizmet tazminatı adaletsizliği giderilerek gelir uzmanı, mali hizmetler uzmanı, il istihdam uzmanı, gümrük ve ticaret denetmeni ile sosyal güvenlik denetmenlerinin ücretlerinde genel zamma ek olarak 90 lira artış sağlandı. Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nda gezici göreve çıkan memurlara seyahat kartı verildi. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ndeki memurlara seçim dönemlerinde fazla mesai ücreti ödenmesi hakkı devam ettirildi. Emanet memurlarına iş riski zammı bir kat arttırılması uygulaması devam ettirildi.

Toplu sözleşmede önemli kazanımlar

Toplu sözleşmede önemli kazanımlar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler