TOKİ'den ev alacaklar dikkat!

ADANA'da, 'TOKİ'den kuraya girmeden ev almalarını sağlayabileceği' vaadiyle, bazı kişilerden 'işlem parası' adı altında para toplayarak dolandırıcılık yaptığı ileri 34 yaşındaki Emine Y. ortadan kayboldu.Emine Y.'ye 250'şer lira kaptırdıklarını öne süren

TOKİ'den ev alacaklar dikkat!

ADANA'da, 'TOKİ'den kuraya girmeden ev almalarını sağlayabileceği' vaadiyle, bazı kişilerden 'işlem parası' adı altında para toplayarak dolandırıcılık yaptığı ileri 34 yaşındaki Emine Y. ortadan kayboldu.

Emine Y.'ye 250'şer lira kaptırdıklarını öne süren 10 kişi, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Emine' Y.'nin bu şekilde para aldığı kişi sayısının yüzleri bulduğu öne sürüldü.

İddiaya göre geçen yıl, Yüreğir Demirciler Kaynakçılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nde sekreter olarak çalışan Emine Y., dernek üyelerine ve yakın çevresindeki insanlara TOKİ'nin Adana'da yeni yaptıracağı konutlar için derneğe kontenjan ayırdığını ve kuraya katılmadan ev verileceğini söyledi. Emine Y., 'işlem parası veya derneğe bağış' olarak 250 lira vermeleri karşılığında isim listesi hazırladıklarını duyurdu. Özellikle çevresinden isim yazacağını belirten Emine Y., aralarında kuaförü ve oturduğu apartmanda komşuları başta olmak üzere çok sayıda kişiden iddiaya göre ev başına 250 lira ile resmi evrak aldı.

5 AY BEKLEDİLER

Onlarca kişiye umut dağıttığı öne sürülen Emine Y'den 5 aydır haber bekleyen 10 kişi, yaptıkları araştırmada derneğin kapandığını, Emine Y.'nin de oturduğu evden taşındığını öğrenince soluğu Adana Adliyesi'nde aldı. Emine Y.'ye para veren 10 kişi, dolandırıldıkları iddiasıyla Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kendisinin 2 ev karşılığı Emine Y.'ye 500 lira verdiğini söyleyen Abdullah Yüce, çok sayıda arkadaşına da para vermeleri için aracılık ettiğini belirtti. Yüzlerce mağdur olduğunu savunan Yüce, "Biz Emine Y.'ye güvendik. Kendisiyle ailece görüşüyorduk. Hepimizi kandırdı" dedi.

RESMİ EVRAK TEDİRGİNLİĞİ

Gülizar Polat ise 4 ev için bin lira para, nüfus cüzdanı fotokopileri ile vesikalık fotoğraf verdiğini belirterek, "Emine bizim aile görüştüğümüz bir kişi. Benim gibi yüzlerce kişiye kuraya girmeden TOKİ'den ev verdireceğini söylemiş. Böyle bir şeyi nasıl yaptı anlamıyorum. Emine'ye ulaşamıyoruz. Paradan vazgeçsek, kendisinde verdiğimiz resmi evraklarımız var. Onlarla ne yapacağını bilmiyoruz. Cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem