TOBB Başkanı: ’’Başbakan’dan söz aldık’’

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, turizm sektöründe çalışan işçilerin kış döneminde işten çıkartılmaması ve sigorta primlerinin ödenmesi için çalışmalar yapıldığını belirterek, "Turizmi 12 aya yayabilmek için Sayın Başbakan'dan almış olduğumuz bir sözümü

TOBB Başkanı: ’’Başbakan’dan söz aldık’’

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, turizm sektöründe çalışan işçilerin kış döneminde işten çıkartılmaması ve sigorta primlerinin ödenmesi için çalışmalar yapıldığını belirterek, "Turizmi 12 aya yayabilmek için Sayın Başbakan'dan almış olduğumuz bir sözümüz var" dedi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde yapılacak TOBB Yönetim Kurulu toplantısı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Girişimcilik ve Kariyer Sempozyumu ile 2015-2016 akademik yılı açılışına katılmak üzere Muğla'ya geldi. Marmaris Ticaret Odası'nı (MTO) ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, Oda Başkanı Mehmet Baysal ve Meclis Başkanı Ali Kansu'dan ilçede yürütülen projeler hakkında bilgi aldı. MTO Meclis toplantı odasında üyelere seslenen Hisarcıklıoğlu, MTO'nun verdiği hizmet kalitesi standardının tüm dünyada ele alınan 5 yıldızlı kapsamda olduğunu söyledi. Marmaris'in bugün Berlin, Paris, Londra odalarının üyelerinin verdiği standart ve kalitede hizmet verdiğini belirten Hisarcıklıoğlu, bununla gurur duyulması gerektiğini ifade etti. Hisarcıklıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Marmaris en zengin ilçeler arasında 22. sırada yer alıyor. Allah'a şükretmeniz lazım. Allah bu memlekete her türlü zenginliği vermiş. Bütün Türkiye'yi gezen birisi olarak sesleniyorum. İki gün önce Bingöl'de idim. Bingöl ile Marmaris'i mukayese ettiğiniz zaman Allah insanlara beş vakit namazı farz kılmışsa, Marmarisliler beş vakit namazla kurtaramaz. Sizin beş vakit de ilave şükür namazı kılmanız lazım. Marmaris'te müthiş bir zenginlik var."

İlçenin nüfusunun son beş yılda yüzde 18 artış gösterdiğini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, ileride sıkıntı oluşturmaması için bunun planlamasını iyi yapmak gerektiğini anlattı.

"TURİZMİ 12 AYA YAYMAK LAZIM"

Hisarcıklıoğlu, turizmdeki ana amacın bu sektörü 12 aya yaymak olduğunu ifade ederek, "Turizmi 12 aya yayabilmek için Sayın Başbakan'dan almış olduğumuz bir söz var. İnşallah turizm sektöründe çalıştırdığımız işçilerin kış döneminde işten çıkartılmaması ve sigorta primlerinin ödenmesi sağlanacak. Maalesef sezon bittiğinde müşteri olmadığı için işçilerimizi çıkartmak zorunda kalıyoruz. Çünkü çalıştıranın üzerindeki vergi yükü çok yüksek. Yaklaşık yüzde 50'ler civarında. 1 Kasım seçimlerinin ardından bu konuda adımlar atılacak" diye konuştu.

"KAREKODLU ÇEK KULLANIN"

İç piyasadaki daralmaya bağlı olarak karşılıksız çeklerin oranlarının arttığına da işaret eden Hisarcıklıoğlu, ticaret yapanlara "Karekodlu" çek kullanmaları önerisinde bulundu. Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye genelinde iç piyasadaki daralmaya bağlı olarak karşılıksız çeklerin çıkma oranındaki yükseklikten şikayet ediliyor. Benim sizlere tavsiyem karekodlu çek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Bankalar Birliği ve Başbakan Yardımcımız Babacan'ın teşvikiyle beraber karekodlu çeki devreye soktuk. Bu kapsamda özellikle müşterilerinizden vadeli alışverişlerini yaparken lütfen karekodlu çek isteyin. Karekodlu çek istediğiniz zaman onun tüm geçmişini görebileceksiniz. Bu sefer çekim karşılıksız çıktı. Adamın batık olduğunu bilmiyordum, bu adam borçlarını ödemiyormuş deme şansımız olmayacak. Bu kapsamda sizin de bundan istifade etmeniz lazım. Kredi Garanti Fonu vasıtasıyla turizme özel destek veriyoruz bu kuruluşumuzla birlikte. Teminat talebinde bulunarak istediğiniz bankadan istediğiniz krediye ulaşabileceksiniz. İlçeler bazında da teşvikler de var. Özel sektör olarak sorunlarımız var ancak seçim ortamında bu sorunları gidermek pek mümkün olmuyor. Seçimler bittikten sonra inşallah Türkiye'nin gündeminde ekonomi olacak. Önümüzdeki 4 yılda Türkiye'nin özellikle özel sektörün büyümesi, Türkiye'nin zenginleşmesi noktasında yapılması gerekenleri de inşallah el birliğiyle sizlerle beraber katkı sağlayacağımıza inanıyorum."

Hisarcıklıoğlu, daha sonra MTO'nun bahçesindeki yemeğe katıldı. Yemekte Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şürkü Ayyıldız ve oda üyeleri yer aldı.

TOBB Başkanı: ’’Başbakan’dan söz aldık’’

TOBB Başkanı: ’’Başbakan’dan söz aldık’’

TOBB Başkanı: ’’Başbakan’dan söz aldık’’

TOBB Başkanı: ’’Başbakan’dan söz aldık’’

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler