Titizlikle hazırlanan Gül'ün maaşı!

İsen, Cumhurbaşkanlığının 2012 yılı bütçesini TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sundu. İsen, 2012 yılı mali bütçesi için öngörülen miktarın 138 milyon 700 bin lira olarak belirlendiğini belirterek, bunun 402 bin TL'sinin Cumhurbaşkanlığı ödeneği, 36 milyon

Titizlikle hazırlanan Gül'ün maaşı!

İsen, Cumhurbaşkanlığının 2012 yılı bütçesini TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sundu. İsen, 2012 yılı mali bütçesi için öngörülen miktarın 138 milyon 700 bin lira olarak belirlendiğini belirterek, bunun 402 bin TL'sinin Cumhurbaşkanlığı ödeneği, 36 milyon 250 bin TL'sinin personel giderleri, 3 milyon 480 bin TL'sinin sosyal güvenlik kuruluşuna ödenecek prim giderleri, 44 milyon 308 bin TL'sinin mal ve hizmet alım giderleri, 1 milyon 900 bin TL'sinin cari giderler ödeneği ve 52 milyon 360 bin TL'sinin ise yatırım ödeneğine ayrıldığını kaydetti. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Gül'ün 2012'teki maaşının 33 bin 500 TL olacağı belirtildi.

İsen, Türkiye'nin devleti ve milletiyle el ele vererek 21. yüzyılın önemli bir bölgesel gücü ve küresel aktörlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurgulayarak, "Ülkemizin bu tarihi yürüyüşünde, Sayın Cumhurbaşkanımız öncü, vizyoner ve yapıcı kişiliğiyle yoğun bir tempo içinde durup dinlenmeden, ulusal ve uluslararası ölçekte çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.

"AZAMİ TASARRUF İLKELERİ..."

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen, Gül'ün, görev süresince yaptığı ziyaretler hakkında da bilgi verdi. İsen, Gül'ün 4 yıllık zaman diliminde 89 yurtdışı ziyaretinde bulunduğunu ve resmi erkan dışında 700 basın mensubu, 3 bin 611 iş adamı, 183 akademisyen ve diğer kurumlardan çok sayıda temsilcinin yurtdışı gezilere katıldığını kaydetti. İsen, Cumhurbaşkanı Gül'ün bugüne kadar İstanbul gidiş-gelişleri hariç toplam 128 ayrı yurtiçi ziyaret gerçekleştirdiğini de bildirdi.

Genel Sekreter İsen, Çankaya yerleşkesi içindeki fiziki, teknik ve teknolojik altyapının modernize edilmesi, kurum içi iletişim, yazışmalar ve güvenlik hizmetlerinde dijital ağırlıklı teknolojilere geçilmesi gibi konulara öncelik verildiğini anlatarak, bu yaklaşım doğrultusunda Çankaya Köşkü yerleşkesindeki fiziki mekan iyileştirme ve teknolojik altyapı yenileme çalışmalarının sürdürülmesinin öngörüldüğünü söyledi. İsen, Cumhurbaşkanlığı 2012 yılı bütçesinin 'azami tasarruf ilkelerine' titizlikle uyularak hazırlandığını sözlerine ekledi.

SAYIŞTAY BÜTÇESİ

Sayıştay Başkanı Recai Akyel de, İsen'in ardından Sayıştay'ın 2012 yılı bütçesini TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sundu. Akyel, Sayıştay'ın 2012 yılı bütçe teklifinin 142 milyon 162 bin 130 TL olarak belirlendiğini, bunun 91 milyon 261 bin 710 TL'sinin personel giderlerine, 11 milyon 595 bin 500 TL'sinin sosyal güvenlik kurumlarına devlet primi giderlerine, 29 milyon 649 bin 500 TL'sinin mal ve hizmet alım giderlerine, 600 bin 420 TL'sinin cari transferlere, 9 milyon 55 bin lirasının ise sermaye giderlerine ayrıldığını söyledi. Akyel, "Görüldüğü üzere 2012 yılı bütçe teklifimizin yüzde 72'si personel giderleri ile sosyal güvenlik kurumlarına devlet primi giderlerine, yüzde 17'si mal ve hizmet alımı giderlerine, yüzde 6'sı ise sermaye giderlerine ayrılmıştır" ifadesini kullandı.

"İSTİSNASIZ TÜM BELEDİYELER DENETLENİYOR"

Akyel, gelecek yıl göreve başlamak üzere 45 denetçi yardımcısı ve 'yeteri kadar' yönetim personeli alınmasını planlandığını ifade ederek, "Büyükşehir belediyeleri ile il belediyelerimizin tüm istisnasız olarak denetlenmektedir. Büyükşehir ve il belediyelerinin kısmen denetlenmesi veya bir kısmına fazla denetçi gönderilmesi mümkün değildir" dedi.

Bazı belediyelere fazla denetçi gönderildiği iddialarının asılsız olduğunu vurgulayan Akyel, şunları kaydetti:

"Diğer bakanlıklara mensup kontrolör, müfettiş veya bir yetkiliyi dahi 'Sayıştay denetçisi' diye ifade edebilecek bilgisizlik bulunmaktadır. Genel idareye ait tüm kurumların Sayıştayca denetim usul ve esasları aynıdır ve Sayıştay'a bırakılmıştır. Hiçbir kurumun denetiminde özel usul ve yöntem veya istisna getirilmemiştir. Bakanlıklar, üniversiteler, belediyeler, özel idareler, güvenlik ve istihbarat birimleri, sosyal güvenlik kurumu ve benzeri kurumlar aynı usul ve esaslar dahilinde denetlenmektedir

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler