THY'de grev başlıyor

Yönetim ile sendikalar arasında yapılan görüşmelerde şu ana kadar bir sonuç alınamadı. THY yönetimi, greve katılımın son derece düşük olacağını, bu yüzden kesinlikle bir aksamanın yaşanmayacağını savunuyor. Ancak, Hava-İş Sendikası ise katılımın yüzde 50'

THY'de grev başlıyor

Yönetim ile sendikalar arasında yapılan görüşmelerde şu ana kadar bir sonuç alınamadı. THY yönetimi, greve katılımın son derece düşük olacağını, bu yüzden kesinlikle bir aksamanın yaşanmayacağını savunuyor. Ancak, Hava-İş Sendikası ise katılımın yüzde 50'den fazla olacağını savunuyor. Taraflar anlaşma sağlayamazsa THY 22 yıl sonra ilk kez greve gitmiş olacak. THY ile sendika arasında bir süreden beri süren toplu iş görüşmelerinde anlaşma çıkmayınca, Hava-İş, 15 Mayıs gecesi 03.00'da fiili greve başlayacağını duyurdu.

 
Taraflar arasındaki görüşme en son dün yapıldı. CHP milletvekillerinin de katıldığı son toplantıda da sonuç çıkmadı. Hava Yolları Kabin Memurları Derneği ise yarın yapılacak greve katılmayacağını duyurdu. TASSA Yönetim Kurulu açıklamasında "Uçuş emniyeti, bir ekip olarak herkesin, tüm unsurların birlikte çalışmasını gerektirir. Biz bu ortamı yitirmek üzereyiz. Çalışanların gruplara, kamplara bölünmesi karşılıklı güveni ve emniyeti yok etmektedir. Son dakikaya kadar uzlaşmanın sağlanabilmesi için çabasını sürdürme kararlılığındaki Yönetim Kurulumuz uyuşmazlığın, hiçbir üyemizin zarar görmeyeceği şekilde greve başvurulmadan sonuçlanması arzusundadır" denildi.
 
Konu ile ilgili konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, grev kararıyla ilgili şunları söyledi: "Çalışanımız şirketine sahip çıkıyor. 'Greve gitmek istemiyoruz' diye mail atıyorlar. Lokavt kararı almadık Sendika provokatif eylemler peşinde."
 
THY'deki ilk grevlerden biri 1980 darbesi öncesi. 84 gün süren grev, siyasi çalkantıların etkili olduğu süreçte başarılı olamadı. 1 Nisan 1991'de başlayan grev ise 38 gün sürdü. THY ve yer hizmetleri veren HAVAŞ'ta yapılan grev  9-11 Mayıs'ta sona erdi. Ve çalışanlar 10 yıllık kayıplarını telafi edebildi. Ancak grev bittiğinde toplu sözleşme imzalandıktan sonra THY'de 584, Havaş'ta 183 işçi çıkartılmıştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem