THY uçağında şok anons!

İNGİLİZ British Airways'e ait iki yolcu uçağında geçtiğimiz yıllarda yanlışlıkla yapılan "Düşüyoruz" ve "Okyanusa acil iniyoruz" anonsunun bir benzeri de perşembe günü THY uçağında yaşandı. 151 yolcu kapasiteli THY'nin Boeing 737-900 tipi TK 2360 sefer sa

THY uçağında şok anons!

İNGİLİZ British Airways'e ait iki yolcu uçağında geçtiğimiz yıllarda yanlışlıkla yapılan "Düşüyoruz" ve "Okyanusa acil iniyoruz" anonsunun bir benzeri de perşembe günü THY uçağında yaşandı. 151 yolcu kapasiteli THY'nin Boeing 737-900 tipi TK 2360 sefer sayılı uçağı, İstanbul-Adana seferini yapmak üzere saat 10.25'te Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. Uçak bir saat 20 dakika sonra Adana Şakirpaşa Havalimanı'na iniş için alçaldığında otomatik anons sisteminden "Suya iniş yapabiliriz, hazırlıklı olun" sözleri duyuldu.

Anons üzerine yolcular büyük korku ve panik yaşadı. Daha sonra otomatik sistemdeki yanlışlıktan kaynaklandığı söylense de yolcular yaşadıkları şoku uzun süre üzerlerinden atamadı. Kabin görevlileri, büyük tedirginlik yaşayan yolculardan yanlış anonstan dolayı özür dilerken, uçak saat 12,00'de Adana'ya iniş yaptı. Yolcular yanlış anonstan dolayı yaşadıkları korkuyu aileleriyle paylaştı. Kabin görevlileri uçak indikten sonra da yolculara, "Arızadan dolayı anonslar karıştı özür dileriz" dediler. Yolculardan bazıları da yanlış anonsla ilgili düzeltme anonsu yapılmadığını söylerken, bazı yolcular ise kendilerine uçuş sırasında yanlış anonsla ilgili bilgi verilmediğini iddia ederek tepki gösterdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler