THY pilotu: Martıya çarptık

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-İzmir seferini yapan Boeing 737-800 tipi uçağı, kalkış sonrası bir martıya çarptı. Tehlikeli anlarla ilgili ses kaydı da ortaya çıktı. Atatürk Havalimanı'nda kuşlar, iniş ve kalkış yapan uçaklar için tehlikeli olmaya devam e

THY pilotu: Martıya çarptık

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-İzmir seferini yapan Boeing 737-800 tipi uçağı, kalkış sonrası bir martıya çarptı. Tehlikeli anlarla ilgili ses kaydı da ortaya çıktı.

Atatürk Havalimanı'nda kuşlar, iniş ve kalkış yapan uçaklar için tehlikeli olmaya devam ediyor. Son olarak Atatürk Havalimanı'nın Sefaköy-Florya yönündeki pistinden kalkış yapan Türk Hava Yolları'nın İzmir'e giden Boeing 737-800 tipi uçağının pilotu martı sürüsüyle karşılaştı. Uçak 200 metrelerde bir martıya çarptı. Pilot, çarpma sonrası Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile bağlantıya geçerek durumla ilgili bilgilendirdi. Havada yaşanan tehlikeli anlarla ilgili ses kaydı da ortaya çıktı.

Martıya çarpan uçağın pilotu, "Kalkış istikameti 800 feet(243 metre) martı sürüsü, bir tanesine çarptık. Gövde altı problem yok" diye bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem