THY'nin yeni Genel Müdürü belli oldu

THY'nin Temel Kotil'den boşalan Genel Müdürlük Koltuğuna o isim getirildi.

THY'nin yeni Genel Müdürü belli oldu
TÜRK Hava Yolları (THY), Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) genel müdürlük değişikliğini bildirdi.

11 yıldır genel müdürlük yapan Temel Kotil’in yerine Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi atandı. Kotil'in önümüzdeki günlerde Türk Havacılık ve Uzay Sanayi'nin (TAI) başına gelmesi bekleniyor.

THY'nin KAP'a yaptığı açıklamada, Doç. Dr. Temel Kotil’in emekli olmasıyla yerine Bilal Ekşi’nin atandığı belirtildi. Ekşi genel müdürlüğün yanı sıra yönetim kurulu üyeliği ve icra komitesi başkan yardımcılığı görevlerinde de bulunacak.

BİLAL EKŞİ KİMDİR?

1968 yılı Rize doğumlu olan Bilal Ekşi, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nden 1989 yılında mezun oldu. İş hayatına Devlet Demiryolları'nda Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak başladı. İstanbul Ulaşım AŞ’de Atölye Müdürlüğü’nden sonra 2003’te THY’ye girdi.

THY’de Revizyon Atölyeleri Başkanlığı, 2005’ten itibaren de Yer Hizmetleri’nden sorumlu genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009- 2010 arasında Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) yeniden yapılandırılması projesi kapsamında KTHY Genel Müdürlüğü yaptıktan sonra 2010- 2011 döneminde, THY Teknik ve Amerikan Motor üretici Pratt Whitney’in ortak kuruluşu “Turkish Engine Center”da Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. 

Bilal Ekşi, THY'ye geri dönmeden önce son 5 yıldır Sivil Havacılık Genel Müdürü olarak çalışıyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler