THY kaçırılan pilotlarla ilgili ne dedi?

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Lübnan’da kaçırılan THY pilotları ile ilgili yeni bir gelişme olmadığını ifade ederek “Hükümetimiz konuyla ilgili çalışıyor. İnşallah çok kısa bir zamanda onlarında özgürlüklerine kavuşacaklarına inanıyoruz" dedi.Tü

THY kaçırılan pilotlarla ilgili ne dedi?

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Lübnan’da kaçırılan THY pilotları ile ilgili yeni bir gelişme olmadığını ifade ederek “Hükümetimiz konuyla ilgili çalışıyor. İnşallah çok kısa bir zamanda onlarında özgürlüklerine kavuşacaklarına inanıyoruz" dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası’nda toplandı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu, kaçırılan Türk pilotları, yeni seferler ve iptal edilmesi gereken seferleri değerlendirmek için Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası’nda bir araya gelerek yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Lübnan’da kaçırılan THY pilotları ile ilgili yeni bir gelişme olmadığını belirterek “Şu anda her hangi bir açıklama yapamıyoruz. Ama hükümetimiz konuyla ilgili çalışıyor. İnşallah çok kısa bir zamanda onlarında özgürlüklerine kavuşacaklarına inanıyoruz. Dışişleri Bakanlığı, oradaki elçiliğimiz ve ilgililer konuyla ilgili yoğun bir mesai harcıyor. Konunun hassasiyeti itibari ile şuanda söyleyebileceğimiz başka bir şey de yok“ diye konuştu.

Topçu, talep olması halinde Trabzon’a charter seferlerini arttırabileceklerini de ifade ederek “Eğer talep olursa, bölgeye gelecek ziyaretçi sayısı belirli ise biz bunları taşımaya talibiz. Tabii ki şu aşamada özellikle bir Arap ülkesinden Trabzon’a direk tarifeli sefer yapmak mümkün görünmemektedir. Ancak yaz sezonunda charter seferleri yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil, Rize’de yapılması tartışılan havaalanına sıcak baktıklarını berttiler. Topçu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Biz havayolu taşıma şirketiyiz. Rize’de bir havalimanı yapılırsa tabii ki biz oraya tarifeli ve tarifesiz severler koyarız. Şuanda buna karar verecek olan tabiki hükümettir. Eğer hükümet böyle bir havalimanı yapmaya karar verirse seve seve bu hava limanına sefer koyarız” ifadelerini kullandı.

Kotil ise açıklamasında, “Trabzon’dan uçan yolcuların 1/3’ü Trabzon’un komşu illerinden oluşuyor. Ordu-Giresun Havalimanı hizmete girince günde 3-4 sefer ile başlamayı planlıyoruz. Trabzon ve komşu illerinden gelen yolcuların Trabzon’da toplanması bir sinerjiye neden oluyor. Rize keşfedilmemiş bir cennet. Yolcu sayısı gelen turistlerle birlikte artacak. Ancak bir hava alanı yapılıp yapılmamasına karar verecek otorite biz değiliz. Ancak Rize’de böyle bir hava alanı yapılırsa günde 3-4 uçak kalkacak bir havaalanı olur” dedi.

46 MİLYONLUK YOLCU HEDEFİNE İLK 6 AYDA ULAŞILDI; HEDEF 50 MİLYON YOLCU

Topçu, THY’nin 2013 yılı için hedeflediği 46 milyonluk yolcu hedefinde ilk altı ayda hedeflenen rakamın üzerine çıktıklarını belirterek hedeflerini 50 milyon yolcuya çıkarttıklarını kaydetti. Topçu, “THY’nin bu yıl için 46 milyon yolcu hedefi vardı. Fakat ilk 6 ayda 26 milyon’a ulaşmış bulunuyoruz. Bu da bizim hedeflediğimiz rakamın biraz üzerinde. İnşallah bu yılı 50 milyon civarında bir yolcu kapasitesi ile kapatacağız. Buda bizi dünya liginde çok iyi bir noktaya taşıyacak. THY her şeyi ile hizmet kalitesi ile artık taklit eden değil taklit edilen bir hava yolu şirketi haline dönüştü. Bunu daha da iyi bir noktaya getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise yaptığı açılamada, toplantının Ayder’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Şu anda 152 milyar dolar ihracatın üzerine yapılan yaklaşık 44 milyar dolarlık bir hizmet ihracatı var. Bu da bizi 200 milyar dolarlara yaklaştırıyor. Burada ne kadar katma değer attırabilirsek, buraya ne kadar gelir düzeyi yüksek turist getirebilirsek harcanan kişi başı ücreti de yukarı çıkartarak ülkeye giren dövizi de böylelikle arttırmış oluruz” açıklamasında bulundu.

THY Yönetim Kurulu Toplantısı basına kapalı gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler