THY çalışanlarına müjde

THY ile Hava-İş arasında 3 aydır devam eden görüşmelerin ardından Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

THY çalışanlarına müjde

THY ile Hava-İş arasında 3 aydır devam eden görüşmelerin ardından Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

THY çalışanlarının 3 aydır beklediği Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı. TİS, THY yönetimi ve Hava-İş Sendikası arasında imzalandı. Sözleşmeye göre THY çalışanlarının aldığı ücretler, bu yılın ilk 6 ayında yüzde 7, ikinci 6 ayında ise yüzde 6 zamlandı. 3 seneliğine imzalanan TİS'de, ikince ve üçüncü yıllarda 6'şar aylık dönemlerde yüzde 4'lük artış sağlandı.

"SÖZLEŞME İLE DAHA GÜZEL ÇALIŞMA ORTAMI SERGİLEYECEĞİZ"

THY'de 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sona erdi. Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında 3 aydır devam eden görüşmeler sonucunda THY yönetimi ve Hava-İş Sendikası yöneticileri Toplu İş Sözleşmesine imzayı attı. 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imza törenine THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Genel Müdür Temel Kotil ve yönetim kurulu üyeleri ile Hava İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. İmza töreni öncesi konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, iki tarafında bu sözleşmenin kazananı olduğunu belirterek, "Aslolan THY çalışanlarının ve THY'nin bu anlaşmalardan kazançlı çıkmasıdır. Bu sözleşmelerden kazançlı çıkmasıdır. Sanırım bu ki anlamda kazanan iş barışımız, çalışma barışımız olmuştur. Kazanan THY çalışanlarımız olmuştur. Kazanan sendikamız olmuştur. Kazanan THY olmuştur. İnanıyorum ki bu anlaşmayla önümüzdeki güzel bir dönem, daha güzel bir çalışma ortamı sergileyeceğiz. İmza töreni öncesi Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal da sözleşme hakkındaki düşüncelerini dile getirdi. İmzalanacak olan sözleşmenin şimdiye kadar yapılan en iyi sözleşmelerden birisi olduğunun altını çizen Tatlıbal konuşmasında, "Biz bu şirketin önünün kapanmasından yana değil uzlaşının, sevginin, iş barışının, bu şirkette verimin, ülkeye kattığı değerin ve bu güzelliklerin yaşandığı iş yeri haline dönüştürmek için beraber çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

TİS'İN SÜRESİNE 3. HAVALİMANI AYARI YAPILDI

Tatlıbal ayrıca THY ekiplerini uzun süredir şikayetçi olduğu otel nöbeti konusunda da anlaşmaya vardıklarını açıkladı. "Uçucu arkadaşlarımıza ilk müjdemiz" diyerek sözlerine başlayan Tatlıbal, "Sevgili Başkanım İlker Aycı Bey, Allah bin kere razı olsun. Otel nöbetini kaldırdılar. Ben bu konuda teşekkür ediyorum" dedi. Zam oranlarını da Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal açıkladı. Tatlıbal, "İlk 6 ay için yüzde 7 ile başladık, yüzde 6 ile devam ettik. Sakın yanlış bir algı oluşmasın. Bu şirket çok hızlı büyüyen bir şirket. Dostu olduğu kadar düşmanı olan bir şirket. Dolayısıyla TİS'in biteceği dönem 3. havalimanının açılacağı zamana denk gelmesi nedeniyle toplu iş sözleşmesini 3 yıllık yapma konusunda mutabık kaldık. İkinci yıl yüzde 4 artı 4, üçüncü yıl yüzde 4 artı 4. Bunların hepsinde tabii ki artı enflasyon farkları da korunarak güzel bir anlaşma yaptık."

THY ÇALIŞANLARINA 5 BİN TL'LİK MÜJDE

Sözleşmede ayrıca THY çalışanları için bir müjde daha açıklandı. THY ile Hava-İş arasındaki istişareler sonucu tüm THY çalışanlarına 5 bin TL'lik prim sözü verildi. Müjdeyi açıklayan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, "Aldığımız zam oranlarının yanı sıra 5'er bin TL net müjde bedeli vermeyi kabul ettiler" dedi. THY Yönetim Kurulu İlker Aycı'da 5 bin TL'nin seyyanen hesaplara direkt yatırılacağını açıkladı.

Konuşmaların ardından imzalanan 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sonrası taraflar günün anısına fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

THY çalışanlarına müjde

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler