THY 150 işçiyi işten çıkardı

Havacılık iş koluna grev yasağı getiren kanun teklifinin protesto etmek için Atatürk Havalimanı’ndaki iş yavaşlatma eylemine katılan ve işe gelmeyen kabin memurlarının işine son verildiği öğrenildi.

THY 150 işçiyi işten çıkardı

Grev yasağı öngören teklifi protesto eden kabin memurları, Atatürk Havalimanı'nda iş yavaşlatma eylemi yaptı. THY'nin 100'den fazla seferi iptal olurken, eyleme katılan 150 havayolu çalışanının işine son verildi.

TBMM'de bugün görüşülmesi beklenen havacılık iş koluna grev yasağı getiren kanun teklifine tepki gösteren Türk Hava Yolları'nda (THY) görevli çok sayıda kabin memuru, Atatürk Havalimanı'nda iş yavaşlatma eylem yaptı.

Kabin memurları, çeşitli sloganlarla söz konusu düzenlemeyi protesto etti. Memurlar, uçuşa giden meslektaşlarını da ikna etmeye çalıştı.

THY Teknik A.Ş. çalışanlarından yaklaşık 200 kişilik bir grup da eyleme destek verdi.

PİLOTLAR ISLIKLANDI

Eylem yapan grup, öğleden sonra çeşitli sloganlar atarak gelen kişilerin katılımıyla büyüdü.

Hava-İş tarafından eyleme katılanlara, ''Grev yasağı=yoksullaşma köleleşme'' başlığı yazılı broşür dağıtıldı.

Gruptakiler, yanlarından geçen ve çalışan pilotları da ıslıkladı.

150 THY ÇALIŞANININ İŞİNE SON

Bu arada THY'nin, bugün mazeretsiz işe gelmedikleri gerekçesiyle yaklaşık 150 çalışanının iş akitlerini fesh ettiği öğrenildi.

100'DEN FAZLA SEFER İPTAL

Eylem nedeniyle pek çok iç ve dış hat seferlerinde sorunlar yaşanıyor. Bazı sefeler iptal edilirken, bazı uçuşlarda da gecikmeler oluyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, sadece THY'nin seferlerinde aksamalar yaşandığını söyledi. Yıldırım, "Şu ana kadar 104 sefer iptal oldu" dedi.

Eylemin devam etmesi durumunda önlem alacaklarını belirten Yıldırım, "Yaşananlarla ilgili hukuki bir sorunun ortaya çıkacağı muhakkaktır. Sorun kısa sürede çözülmezse bir şekilde önlem almak ve gerekli adımları atmaktan geri durmayız."

ÇAĞLAYAN: GREV YOK, İŞ YAVAŞLATMA

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, THY'deki iş yavaşlatmaya ilişkin, ''Şu anda bir grev yok, alınmış bir karar yok.. İş yavaşlatma söz konusu... Türkiye bir hukuk devleti, demokratik anlayışların hakim olduğu bir yapı içinde, hukuksuz yapılan her şeye karşıyız. Kim ne yapıyorsa hukuku aşmamak, başkasının haklarına tecavüz etmemek kaydıyla yapabilir, buna saygılıyız ancak herhangi bir hukuki dayanağı olmayan davranışlara karşıyız'' dedi.

REDHACK'TEN EYLEME DESTEK

Öte yandan, Redhack isimli hacker grubu, eyleme destek vermek için THY'nin internet sitesine siber saldırı düzenledi.

Olayı doğrulayan Bakan Yıldırım, "THY sitesine saldırı girişimi olmuş, henüz altyapı tahrip edilmiş değil" diye konuştu.

THY'DEN YOLCULARA UYARI

Bu arada, THY yetkilileri, yolcuların havalimanına gelmeden önce 444 0 849 numaralı çağrı merkezini aramalarını istedi.

PİLOTLAR DERNEĞİ: DÜNYADA GÖRÜLMEMİŞ BİR KARAR

Öte yandan, Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, hava iş kolunda grev yasağı getiren bu kanun teklifinin yasallaşması halinde TBMM'nin dünyanın hiçbir demokratik uygulamasında görülmemiş bir karara imza atacağı bildirildi.

Memurların yaptığı iş yavaşlatma eyleminin gece yarısına kadar devam etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem