TFF krizi yargıya bile gidebilir!

Sözleşmede yazan %10'luk artış ve kurdaki bir yıllık % 20'lik yükselişi göz önüne alan kulüpler bu rakamla şok oldu. Kriz yargıya bile gidebilir. Futbol Federasyonu ile Süper Lig takımları arasındaki "Mali kriz" farklı bir boyut daha kazandı. TFF, her ayı

TFF krizi yargıya bile gidebilir!

Sözleşmede yazan %10'luk artış ve kurdaki bir yıllık % 20'lik yükselişi göz önüne alan kulüpler bu rakamla şok oldu. Kriz yargıya bile gidebilir. 

Futbol Federasyonu ile Süper Lig takımları arasındaki "Mali kriz" farklı bir boyut daha kazandı. TFF, her ayın 23'ünde olduğu gibi önceki gün de kulüplerin hesabına rutin bir ödeme gerçekleştirdi. Ancak kulüpler yatan parayı hesapladıklarında çok şaşırdı. Çünkü federasyon galibiyet primini 740 bin TL üzerinden hesap ederek ödemişti. Beraberlik parası da 370 bin TL'ydi. Oysa Süper Lig takımları yayıncı kuruluş ile yapılan anlaşma gereği yüzde 10 zamın yanına bir de dolardaki kur zamnını beklerken, belirlenen bu bedelle şok oldular. Mevcut şartlarda galibiyet parasını 800 bin TL'nin üzerinde bekleyen takımlar, Kulüpler Birliği'nde önceki günkü toplantıda da bu konuyu masaya yatırdı.

GEÇEN SEZON 750 BİN TL İDİ

Geçen sezonki galibiyet primi ise 750 bin TL idi. Bu paranın da altına inen TFF, bu sezon başlattığı play-off'a kaynak bulmak için böyle bir kesintiye gitti. Kulüpler Birliği ise, beklediği asgari % 15'lik artış bir yana, indirimle karşılaşınca üç kişilik bir komisyon kurma ve konuyu TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a taşıma kararı aldı. TFF, play-off maçlarının yayın bedelleri için yeni kaynak bulamadığı için var olan havuzdan toplam 24 maçın bedelini karşılamayı planlıyor. Ancak kulüpler iki noktada buna itiraz ediyor.

1- Play-off maçı oynayamayacak olan 10 kulübün kaybı nasıl telafi edilecek?

2- Maç sayısındaki artış sadece % 8 iken (306'dan 330'a) sözleşmedeki artış % 10 ve kurdaki artış % 20... Buna rağmen galibiyet priminde nasıl indirim yapıldı?

SADECE 34 HAFTAYA BÖLÜNSÜN

Kulüplerin, komisyonla TFF arasındaki görüşmelerde bir çözüm bulunamaması halinde son çare olarak yargıya gideceği söylentileri de kulaktan kulağa dolaşmaya başladı. Kulüpler ligin yayın hakkı bedelini 34 haftaya bölünerek ve mevcut sözleşmedeki artışlarla istiyor. Play-off için de "Biz futbolculara maç başına ücretlerini ödemeye devam edeceğiz. Federasyon da yeni kaynak bulmalı" görüşünü savunuyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem