"TFF acilen istifa etmeli"

Devlet Bahçeli’nin yaptığı bu üzüntü verici açıklamalardan sonra MHP Trabzon Milletvekili  Koray Aydın bu duruma müdahale etmekte geç kalmadı.Koray Aydın yaptığı açıklamada Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamaya, açıklık getirerek, Trabzonspor’un kupasını

"TFF acilen istifa etmeli"

Devlet Bahçeli’nin yaptığı bu üzüntü verici açıklamalardan sonra MHP Trabzon Milletvekili  Koray Aydın bu duruma müdahale etmekte geç kalmadı.

Koray Aydın yaptığı açıklamada Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamaya, açıklık getirerek, Trabzonspor’un kupasını vermeyen TFF’nin  acilen istifa etmesini ve şike yapan kişilerin Türk futbolundan temizlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Koray Aydın sözlerine şöyle devam etti :

“Trabzonspor camiası basını ve tüm kamuoyu ile şike süreci ile ilgili her açıklamayı dikkatle ve hassasiyetle izlemektedir.

Genler başkanımız sayın Devlet Bahçeli’nin UEFA kararlarına ilişkin açıklamasının ardından kendisiyle TBMM’de bir araya geldim. Genel başkanımıza Trabzon halkının ve Trabzonspor camiasının açıklamasından duyduğu üzüntüyü ve hassasiyeti aktardım.

Genel başkanımız açıklamasının hedefinin Trabzonspor değil, UEFA’nın Türk takımlarına yönelik çiftte standardı olduğunu söylemiştir.

Genel başkanımız Devlet Bahçeli, MHP olarak Trabzonspor camiasını üzmeyi ve inciltmeyi asla düşünmediklerini ifade etmiştir. Açıklamasında elbette kim şike yapmışsa teşvik primine kimler tevessül etmişse, bulunup haklarında gerekli işlemler yapılmalıdır demiştir.

Genler başkanımızın milli hassasiyetlerle yaptığı açıklamanın iç politika malzemesi yapılmaması gerekmektedir. Sürecin başından beri duruşum tavır ve açıklamalarım sadece Trabzon camiasınca değil Bütün kamuoyu tarafından net olarak bilinmektedir.

Şike sürecine başından beri bir taraftar gözlüğü ile değil ilkesel bakıyorum. Şike ve teşvikten Trabzonspor da ceza alsa daha sert açıklamaları kendim takımımın yöneticilerine de yapacağımdan kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Şike şahıslarla  ilgili ceza davasında temyize intikal eden bir mahkeme kararı vardır. Elbette ki adalet er ya da geç yerini bulacaktır.

Unutulmaması gerekirdi ceza yargılaması ayrı spor yargılaması ayrıdır. Spor yargılamasını yapması ve bir an önce sonuçlandırması gereken TFF’dir.

Taraftarların yaptıklarından kulüpleri cezalandıran bir spor hukuku varken yöneticilerin yaptıklarının da elbette bir karşılığı olacaktır. Yöneticilerin eylemleri ve işlemleri kurum adına yapılmış ise elbette ki bu durum kurumları da bağlamaktadır. Sportmenliğin ve hukukun dışına çıkarak takımlarının ceza almasını neden olan yöneticiler en büyük zararı kendi camialarına vermektedirler.

Türk futbolu kendi şahsi ikbal ve menfaatleri için camialarına zarar veren yöneticilerden  acilen temizlenmelidir.

Futbol Federasyonu başarısız beceriksiz ve ön görüşüz uygulamaları ile Türk futboluna büyük zarar vermiştir. Şike sürecinde erteleme öteleme ve oyalama ile vakit geçiren TFF istifa etmek için daha neyi beklemektedir.

UEFA disiplin kurulu kararları 2010-2011 sezonu şampiyonunun Trabzonspor olduğuna işaret etmektedir. TFF, UEFA cezalarının kesinleşmesini müteakip derhal gereğini yapmalı ve Trabzonspor’un kupasını teslim etmelidir. “

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem