Tezkereye 3 ay kala şehit oldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, askeri birliğin geçişi sırasında terör örgütü üyeleri tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Komando Er Abdulkadir Erdoğan'ın yakınları, şehit haberini aldıktan sonra adeta yıkıldı.Bursa'nın İnegöl ilçesinde

Tezkereye 3 ay kala şehit oldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, askeri birliğin geçişi sırasında terör örgütü üyeleri tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Komando Er Abdulkadir Erdoğan'ın yakınları, şehit haberini aldıktan sonra adeta yıkıldı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan amca Mehmet Erdoğan, şehit olan yeğeni ile dün konuştuğunu söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Şemdinli ilçesinde askeri birliğe giden asker konvoyun geçişi sırasında terör örgütü PKK üyelerince döşenen mayının patlaması sonucu 3 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Şehidin ateşi ,Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Gedikpınar köyüne düştü. Şehit askerin köyünde haberi alan akrabaları gözyaşlarını tutamadı. Manisa'da acemiliğini yaptıktan sonra, Hakkari'ye geçen Komando Er Abdülkadir Erdoğan'ın (21) şehit haberini alan yakınları adeta yıkıldı.

3 yıl önce kardeşinin gölette boğulmasının ardından köyde kalmak istemeyen şehidin annesi Yadigar, babası Gıyasettin Erdoğan ve 3 kardeşi, 6 ay önce İstanbul Esenyurt'a taşındı. İlçe Jandarma ekipleri, şehit haberini köydeki yakınlarına iletti. Komando Er Erdoğan'ın şehit olduğunu öğrenen amcaları Mehmet Erdoğan, Adil Erdoğan ve Ahmet Erdoğan'a gözyaşlarını tutamadılar. Bir anda fenalaşan Adil Erdoğan sağlık ekipleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şehit erin bir diğer amcası Ahmet Erdoğan da, köydeki evinin bahçesinde fenalaştı. Sinir krizleri geçiren amcaya sağlık ekipleri hemen müdahale yaptı. Şehit askerin amcasının kızı Çiçek Günçelik de bir an da yere yığıldı. Hamile olduğu öğrenilen Günçelik, 112 ekipleri tarafından İnegöl devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

ŞEHİT OLMADAN SAATLER ÖNCE KONUŞTULAR
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Şehit Er Erdoğan'ın amcası Mehmet Erdoğan, yeğeni ile dün akşam görüştüğünü belirterek "Sürekli operasyona çıkıyoruz diyordu. Köylüler sürekli bizi taşlıyor bizi sevmiyorlar diyordu. Teskeresine 3 ay kalmıştı. Bir an önce askerliğini bitirip gelmek istiyordu" dedi.

ŞEHİT ASKER KOMANDO OLMAYI AKLINDAN ÇIKARMIYORMUŞ
Şehit erin amcasının oğlu Zeki Erdoğan ise, "Ben de 2 gün önce kendisiyle konuştum. Sıkıntılı günler geçirdiklerini söylüyordu. O komando olmayı çok istiyordu. Ben de Manisa'da acemiliğimi yapmıştım. O da komando olarak vatani görevini bitirmeyi arzuluyordu" diye konuştu.

Kürtçe ağıtlar yakan şehit askerin yakınlarını, komşuları ve sağlık ekipleri yatıştırmak için çaba sarf etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem