Tezgahlarda satacak balık kalmayacak!

Tezgahlarını açma fırsatı bulan pazar esnafı ise müşterisizlikten yakındılar. Pazarcı esnaflarından Murat Yılmaz, "Soğuktan dolayı pazara vatandaşlar gelmiyor, müşterilerimiz azaldı. Fiyatlarımızda bir değişiklik yok. Daha önceki fiyatlardan sattığımız el

Tezgahlarda satacak balık kalmayacak!

Tezgahlarını açma fırsatı bulan pazar esnafı ise müşterisizlikten yakındılar. Pazarcı esnaflarından Murat Yılmaz, "Soğuktan dolayı pazara vatandaşlar gelmiyor, müşterilerimiz azaldı. Fiyatlarımızda bir değişiklik yok. Daha önceki fiyatlardan sattığımız elma ve portakal 1,5 TL, biber ve patlıcan 2 TL’den katıyoruz" derken, Fikret Aksoy ise fiyatların uygun olduğunu, ancak aşırı soğuğun müşterisizlik nedeniyle satışları etkilediğini söyledi. Elvan Yiğiter adlı pazar esnafı ise fiyatların makul olduğunu, ancak siftah yapamadığını söyledi. Balıkçılar da müşterisizlikten yakınırken, "Satışlarımız düştü. Canlı balık dondu soğuktan. Hamsi 5 TL, gayet uygun, ancak müşteri yok" dediler.

Soğuk nedeniyle pazar yerinde aşırı soğuktan üşüyen kimi esnaflar, soba kurup, ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Pazar yerinin dört tarafının açık olması ise esnafın tepkisini çekti. Belediye Başkanı Ferda Polat’a tepkilerini dile getiren esnaflar, "Pazar yerimiz çok soğuk. Dört bir tarafı açık. Ya tam kapalı olsun, ya da iki tarafı kapatılsın. Pazar yerinin çatısında da delikler var. Yağmur yağdığı zaman akıyor, perişan oluyoruz" dediler.

TEZGAHTA BALIK KALMAYACAK

Düzce'de Karadeniz hamsisi tezgahlarda yerini alırken, hava şartlarının olumsuzluğu balık tezgahlarına da yansıdı.

Batı Karadeniz'de Akçakoca’da çok az miktarda çıkan Karadeniz hamsisi tezgahlarda yerini aldı. Karadeniz hamsisi kilosu 5 TL’den satışa sunuldu. Levrek ve çinekop 20 TL’den satılırken, barbun balığının fiyatı 15 TL’ye düştü. Balıkçılar, hava şartlarının olumsuzluğu nedeniyle tezgahlarda balık çeşidinin azaldığını belirterek, "Çok az miktarda Karadeniz hamsisi yakalanıyor, yeterli değil. Bölgede hamsiyi 5 TL’den satıyoruz ancak hava şartları böyle giderse, tezgahlarda balık kalmayacak." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem