Teslim olan PKK'lıdan BDP itirafı

BDP’li vekillerin, PKK’lılarla buluşmasında bulunan ve daha sonra teslim olan H.K öyle bir itirafta bulundu ki.Uzun süredir kamuoyunda tartışılan PKK-BDP kucaklaşması, teslim olan terörist H.K'nın bu itirafından sonra daha da alevleneceğe benziyor.BDP’lil

Teslim olan PKK'lıdan BDP itirafı

BDP’li vekillerin, PKK’lılarla buluşmasında bulunan ve daha sonra teslim olan H.K öyle bir itirafta bulundu ki.

Uzun süredir kamuoyunda tartışılan PKK-BDP kucaklaşması, teslim olan terörist H.K'nın bu itirafından sonra daha da alevleneceğe benziyor.

BDP’lilerin, PKK’lılarla buluşmasında bulunan ve daha sonra teslim olan terörist H.K, “BDP’lilerin o gün geleceğini biliyorduk. Saç tarayıp, tıraş olup onları karşıladık” dedi.

Kamuoyunda büyük tepkiye neden olan PKK’lı teröristlerle BDP’li milletvekillerinin kucaklaşmasının planlı bir eylem olduğu ortaya çıktı. Buluşma sırasında hakim tepelerden birinde gözcülük yapan H.K. isimli teröristin geçtiğimiz hafta örgütten kaçarak jandarmaya teslim olduğu ve etkin pişmanlık yasasında faydalandığı öğrenildi.

Örgütten kaçarak jandarmaya teslim olan H.K. isimli terörist olayın yol kesme değil planlı buluşma olduğunu itiraf etti. Etkin pişmanlık yasasından faydalanmak isteyen H.K. 18 Ağustos günü Hakkari-Şemdinli karayolundaki yol kesme eylemi olduğunu da söyledi.

"GAZETECİLER OLDUĞUNU BİLİYORDUK"

Eylemde gözcü olduğunu anlatan H.K., “O gün BDP milletvekillerinin köyleri ziyaret etmek için geleceğini ve yanlarında çok sayıda gazetecinin bulunduğunu biliyorduk. Ciger Kod isimli bölge sorumlusunun isteğiyle o sabah herkes yıkandı. Temiz kıyafetler giydi. Bazı arkadaşlarımız traş oldu, bayanlar da saçlarını tarayıp, süslendi” dedi.

Yol kesme olayından önce köylerin içinden geçtiklerini anlatan H.K., “Köylüler, ‘Bugün BDP’li vekiller gelecek’ dediğinde Ciger kod adlı arkadaş, ‘Haberimiz var. Biz de onları karşılamaya gidiyoruz’ şeklinde cevap verdi” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem