Terörle mücadele sosyal medyada

Bakanlık, hazırlattığı video ve afişleri "Aranan Teröristler" kullanıcı adlı sosyal medya hesaplarında yayınlandı.   İçişleri Bakanlığı, "Terörle Mücadele Kanunu Kapsamına Giren Suçların Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkında

Terörle mücadele sosyal medyada
Bakanlık, hazırlattığı video ve afişleri "Aranan Teröristler" kullanıcı adlı sosyal medya hesaplarında yayınlandı.
 
İçişleri Bakanlığı, "Terörle Mücadele Kanunu Kapsamına Giren Suçların Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkında Yönetmelik" kapsamında kurulan www.terorarananlar.pol.tr adresli internet sitesinin ardından şimdi de sosyal medya üzerinden harekete geçti. Bakanlık, sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter ile video paylaşım sitesi Youtube hesabı açtı. Bakanlık, 28 Kasım'da kurulan söz konusu hesaplar üzerinden aranan teröristlerin fotoğrafı, kimlik bilgileri, Alo Terör İhbar Hattı ile ihbarcılara verilecek ödül miktarını içeren video ve afişleri paylaştı. Hazırlanan içerikler sosyal medyada kısa zamanda birçok kişi tarafından beğenilerek, kendi sayfaları aracılığıyla paylaşıldı.
 
"ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR"
 
Sosyal medya hesapları üzerinden Hazreti Ömer'in "Adalet mülkün temelidir" sözü paylaşılarak, "Teröre hep birlikte dur diyelim" mesajı verildi.
İlk olarak PKK ve KCK'dan aranan Abdülkadir Zenger, Adem Barut, Abuzer Arıca, Abdurahim Aslan ile "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"ndan aranan Abdulkadir Yılmaz için hazırlanan afişler sosyal medyada paylaşıldı.
 
200 BİN LİRADAN 400 MİLYON TL'YE KADAR ÖDÜL
Afişlerde kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategoride yer alan teröristlere ilişkin ihbarların doğru çıkması halinde ihbarcılara 200 bin liradan 4 milyon TL'ye kadar ödül verileceği belirtildi. Hazırlanan afişlerde ayrıca Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların önlenmesi ve aydınlatılmasına yardımcı olanlar ile faillerinin yakalanmasını sağlayacakların kimliklerinin devlet sırrı kapsamında kesinlikle gizli tutulacağına dikkat çekildi. İhbarların şahsen, yazılı, sözlü veya elektronik ortamda emniyet ve jandarmanın terörle mücadele birimleri ile diğer güvenlik birimlerine, yurt dışında ise elçilik ve konsolosluklara yapılabileceği vurgulandı.
 
Aranan teröristlere yönelik ihbarların 140 Alo Terör İhbar Hattı'nın yanı sıra 155 polis ve 156 jandarmaya yapılabileceği belirtildi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem