Teröristlere termal kameralı takip

Emniyet Genel Müdürlüğünün Dikmen'deki Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının bulunduğu ek hizmet binası ile polisevine yönelik saldırıları gerçekleştirilen teröristlerin, eğitimli köpekler ve termal kameralı helikopterler aracılığıyla havadan ve karadan ta

Teröristlere termal kameralı takip

Emniyet Genel Müdürlüğünün Dikmen'deki Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının bulunduğu ek hizmet binası ile polisevine yönelik saldırıları gerçekleştirilen teröristlerin, eğitimli köpekler ve termal kameralı helikopterler aracılığıyla havadan ve karadan takip edildikleri öğrenildi. Eğitimli köpekler, Balzac, Boncuk ve Stella'nın zanlıların bıraktığı çanta ve flamadan aldıkları kokuyla Dikmen Vadisi boyunca iz sürdüğü, diğer yandan da teröristlerin, ısıya duyarlı termal kamera sistemiyle donatılan helikopterle takip edildiği bildirildi.

Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik saldırılara ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. AA muhabirlerinin ulaştığı bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğünün Dikmen'de Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının bulunduğu ek hizmet binası ile polisevine yönelik saldırıların hemen ardından olay yerine gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, başta olay bölgesi olmak üzere şehrin tüm giriş ve çıkışlarında arama ve kapama noktaları oluşturuldu.

AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığına yönelik saldırıların ardından yeni bir Acil Eylem Planı oluşturan polis, bu plan doğrultusunda önce olay yerinde, ardından Çankaya'da sonra da tüm şehirde, 3 kademeli bir güvenlik çemberi oluşturup giriş çıkışları tuttu.

Bölgedeki MOBESE kameralarını tek tek inceleyen polis, 2 kişinin, saat 21.28'de Dikmen Vadisi tarafından Emniyet Genel Müdürlüğünün ek hizmet binasının arka tarafındaki Mesnevi Sokak reklam panolarının olduğu yere geldiğini. kısa sürede eylem hazırlıklarını yaparak, RPG-7 ile saat 21.34'te ek hizmet binasına, saat 21.35'te de Dikmen Polisevi'ne birer el ateş ettiklerini tespit etti. Zanlıların saldırı sonrasında geldikleri Dikmen Vadisi istikametine kaçtığı belirlendi.

Eylemin yapılış biçiminden yola çıkan polis, olayı gerçekleştiren yasa dışı sol örgütün eylemci listesini masaya yatırdı, görgü şahitlerinin ifadesi ve bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinden kısa sürede saldırganların eşgalleri belirledi. Saldırıyı gerçekleştiren Muharrem Karataş ile Serdar Polat'ın fotoğrafları hızla tüm emniyet birimlerine ulaştırıldı.

Operasyon timleri olay yerinde

Saldırının hemen ardından Ankara Emniyet Müdürlünün Kızılay'da tutulan Özel Operasyon Timleri olay yerine ulaştı. Emniyet Genel Müdürlüğüne ait Gölbaşı'nda bulunan Merkez Operasyon Timi de hızla olay yerine geldi.

Olay yerinde eğitimli köpekler eşliğinde iz sürüldü. Eğitimli köpekler, "Balzac", "Boncuk" ve "Stella" zanlıların bıraktığı çanta ve flamadan aldığı kokuyla Dikmen Vadisi boyunca iz sürdü.

AK Parti'ye yönelik saldırının ardından zanlıların ODTÜ ormanına kaçtığını değerlendiren polis, bu sefer ormanın etrafından geniş önlem aldı. İlk kez bu olayda kullanılan ısıya duyarlı termal kameralar ile projektörlerin bulunduğu polis helikopterleri ODTÜ ormanını karış karış taradı.

Zanlıların kaçtığı Dikmen bölgesinde geniş bir çember oluşturan polis, kısa sürede saldırganların izine ulaştı. Ancak polis saldırganların çevredeki vatandaşlara zarar vermemesi için temkinli davranıp iki zanlıyı tenha bir yere doğru sıkıştırdı.

Bu sırada ODTÜ ormanına kaçamayacaklarını anlayan saldırganlar, Keklipınarı Akpınar Mahallesi'nde "bacalar" mevkisindeki küçük bir çalılık alana saklandı.

Polis, burada sıkıştırdığı saldırganların etrafını sardı. Güvenlik güçleri saldırganların kimliğinden emin olmak için hemen operasyona başlamayıp kısa bir süre bekledi. Bu sırada saldırganlarla temas kuruldu. Termal kameralı polis helikopterleri de saldırganlara odaklandı. Polis kaçan kişilerin adi bir suç işleyip polisi görünce panikleyen vatandaşlar olma ihtimalini de göz önüne aldı.

"Teslim ol" çağrısına zanlıların ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada Muharrem Karataş ölü, Serdar Polat ağır yaralı olarak ele geçirildi.

6 kovan bulundu

Çatışmanın çıktığı yerde 6 boş kovan bulundu. Zanlıların üzerinden çıkan pense, saldırganların ODTÜ ormanına kaçmayı planladığını ortaya koydu. Zanlıların yanında örgüte ait 2 flama daha bulundu. Güvenlik güçleri, bunu 2 saldırı daha planlıyorlardı şeklinde yorumladı.

Zanlıların Yunanistan'dan geldiği, roketatarı saz kutusuna saklayıp olaydan 1-2 saat önce Ankara'ya ulaştığı ve Ankara'da hiç kimseyle temas kurmadığı tespit edildi. Zanlılar kısa bir keşfin ardından saldırıyı gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler