Teröristler oteli bastı!

Karşılarına çıkanı vuruyorlar...

Teröristler oteli bastı!
Somali'nin başkenti Mogadişu'da çoğunlukla yabancıların kaldığı Nasa-Hablod adlı otele radikal İslamcı Eş Şebab militanları saldırdı.

İntihar saldırganının otelin girişinde bomba yüklü aracı patlatmasının ardından ikinci bir patlama duyuldu. Ardından silahlı kişiler içeri akın etti. Associated Press (AP) haber ajansı, silahlı militanların ikinci kata ulaştıklarını ve otelde kalanları rehin aldıklarını aktarıyor. AP, ayrıca saldırganların makineli tüfek kullandıklarını da bildiriyor. Reuters haber ajansına göre, otel baskınında en az 7 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı. Reuters haber ajansına konuşan Eş Şebab sözcüsü Şeyh Abdi Ebu Musab, otele kendilerinin saldırdıklarını söyledi. Musab, dinden dönen hükümet çalışanlarının sıklıkla uğradığı oteli hedef olarak seçtiklerini belirtti.

Eş Şebab militanları halen otelin içinde ve polisle çatışıyor. Bölgeden gelen görüntülerde askerlerin silahlarıyla otelin çevresinde mevzi aldığı, ambulansların da hastaneye yaralı taşıdığı görülüyor.

Militanların otelde kalanlara rastgele ateş açtığını söyleyen bir görgü tanığı, "Gördükleri herkesi vuruyorlardı. Ben arka kapıdan kaçtım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem