Teröristler bu kez fena panikledi

Terör örgütü PKK 'nın yöneticilerinden Murat Karayılan , TRT Şeş'in açılmasına gösterdiği tepkiyi, bu sefer Kürtçe 'nin seçmeli ders olarak verilmesine gösterdi.Yıllardır Kürt vatandaşlarımız üzerinde propaganda aracı olarak kullandıkları bir sorunun daha

Teröristler bu kez fena panikledi

Terör örgütü PKK 'nın yöneticilerinden Murat Karayılan , TRT Şeş'in açılmasına gösterdiği tepkiyi, bu sefer Kürtçe 'nin seçmeli ders olarak verilmesine gösterdi.

Yıllardır Kürt vatandaşlarımız üzerinde propaganda aracı olarak kullandıkları bir sorunun daha çözülmesi örgüt yönetimini deliye çevirdi. 

Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan Kürtçe seçmeli ders kararının provokasyon olduğunu iddia eden Karayılan, "Ortada lanse edildiği gibi tarihi bir adım yoktur, tarihi bir sorun olan Kürt sorununun özünü teşkil eden anadilde yaşama ve eğitim hakkı seçmeli derse indirgenerek tarihi provokasyon vardır. Bu Kürt sorununda çözümü basitleştirip geçiştirmek ve provoke etmektir. Günümüzde anadilde eğitim hakkının şöyle ya da böyle olsun şeklinde tartışılıyor olması insanlık adına utanç vericidir ve büyük bir insanlık suçudur" dedi.

 Terör örgütüne yakınlığı ile bilinen haber ajansına açıklama yapan Karayılan, hükümetin Kürtçe'nin seçmeli ders olarak verilme kararının tarihi provokasyon olduğunu, CHP'nin Kürt sorununun çözümüne yaptığı görüşmelerin ise özel savaşa hizmet edeceğini savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler