Teröristler böyle vuruldu

Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, terörist elebaşlarından biri olan Dersim Saha sorumlusu Baran Kod adlı İsmail Aydemir 16 Eylül 2015 tarihinde alınan istihbarat sonucunda kırsalda yapılan bir toplantı esnasında düzenlenen hava harekatı ile bera

Teröristler böyle vuruldu

Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, terörist elebaşlarından biri olan Dersim Saha sorumlusu Baran Kod adlı İsmail Aydemir 16 Eylül 2015 tarihinde alınan istihbarat sonucunda kırsalda yapılan bir toplantı esnasında düzenlenen hava harekatı ile beraberindeki sözde lider kadrosuyla beraber öldürüldü.

Bir ihbarı değerlendiren Türk Silahlı Kuvvetleri, hiç vakit geçirmeden Mardin ili kırsalında BTÖ mensubu teröristlerin bir toplantı yaptığını öğrendi ve bölgeye sevk edilen Hava Kuvvetlerine ait F-16'lar ile söz konusu grubu bulundukları bölgede imha edildi.

İstihbarat kaynaklarından alınan bilgiye göre; söz konusu toplantıya başkanlık eden Mardin ili sözde Eyalet sorumlusu Botan kod adlı Faruk Atan ve beraberindeki sözde lider kadrosu imha edildi. Bu ihbarı kendi içlerinden bir haber elemanı yapmış ve ihbarında; Botan kod adlı Faruk Atan'ın Mardin Nusaybin'de ve Şırnak İdil'de operasyon icra eden güvenlik kuvvetleri birimlerine yönelik eylemlerde bulunacağını ve bu nedenle kendi emrindeki lider kadrosuyla bir toplantı yapacağını, ayrıca aynı ilçelerde devlet yanlısı olan vatandaşlara gözdağı vermek, ilçelerdeki terörist unsurları takviye etmek maksadıyla çeşitli eylemler yapma yönünde hazırlık içinde olduklarını bildirdi.

Ancak yapılan etkili hava harekatı sonucunda grubun tamamı bu hain emellerine kavuşamadan öldürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler