Teröristin kimliği açıklandı

Alınan bilgiye göre, Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı önünde saygı nöbeti tutan polislerin bulunduğu noktaya yaklaşan bir kişi, elindeki el bombasını attı. Bombanın patlamaması üzerine saldırgan bu kez silahla polislere ateş etmeye çalıştı. 

Teröristin kimliği açıklandı


Silahın tutukluk yapması üzerine, nöbet tutan polisler saldırganı etkisiz hale getirdi. Saldırgan sarayın içindeki polis noktasına götürülürken, cadde trafiğe kapatıldı.

Olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları, patlamayan el bombasını etkisiz hale getirdi. 

Eski bir yasadışı sol örgüt üyesi olduğu ve sabıkasının bulunduğu öne sürülen saldırgan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan saldırganın isminin Fırat Ö., olduğu açıklandı.

Cadde, incelemelerin ardından trafiğe açıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Dolmabahçe Sarayı'nda görevli emniyet personelinin bulunduğu nöbet kulübesine yönelik uzun namlulu silah ve el bombası ile saldırı düzenleyen şahsın yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, saat 15.00 sıralarında Dolmabahçe Sarayı'nda görevli emniyet personelinin bulunduğu nöbet kulübesine yönelik uzun namlulu silah ve el bombası ile saldırı düzenlendiği, el bombasının infilak etmediği kaydedildi.

Eylemi gerçekleştiren şahsın yakalandığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

"Şahsın üzerinden 1 adet uzun namlulu silah ve 1 adet tabanca ele geçirilmiştir. Saldırıda kullanılan 2 adet el bombası kulübe içinde ve civarında bulunmuş ve Bomba İmha ve İnceleme Uzmanları tarafından etkisiz hale getirilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat devam etmektedir."

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Dolmabahçe Sarayı önünde nöbet tutan polislerin bulunduğu noktaya, el bombası atılmasına ilişkin, "Dolmabahçe Sarayı'nın Saltanat Kapısı'ndaki nöbetçi kulübesine bizce malum olunan terör örgütü üyesi bir saldırgan tarafından, önce iki el el bombası atılmış, daha sonra silahla ateş edilmiştir" dedi.

Olayın ardından bölgede incelemelerde bulunan Altınok, gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Olayın Saray önünde nöbet tutan polislere yönelik saldırı şeklinde olduğunu ifade eden Altınok, "Saat 14.30 sıralarında Dolmabahçe Sarayı'nın Saltanat Kapısı'ndaki nöbetçi kulübesine bizce malum olunan terör örgütü üyesi bir saldırgan tarafından, önce iki el el bombası atılmış, daha sonra silahla ateş edilmiştir. Nöbetçi kulübesinde bulunan arkadaşlarımızın müdahalesi sonucu, şahıs etkisiz hale getirilmiştir. Olay yerindeki el bombaları ise ekiplerimiz tarafından imha edilmiştir" diye konuştu. 

Bir gazetecinin sorusu üzerine Altınok, "Şahsın kimliği ve bağlantısı bizce malum. Şu anda vermek istemiyorum. Hapishanede yatmışlığı var. Şu anda elde bir saldırgan var. Allah'a hamd ediyoruz, özellikle personelimizde bir sıkıntı yok" değerlendirmesinde bulundu.

Altınok, olay sırasında herhangi bir yaralanmanın da söz konusu olmadığını dile getirerek, saldırganın pimini çekerek attığı bombanın patlamadığını aktardı.

Daha sonra polis ekiplerinin iki el bombasını imha ettiğine işaret eden Altınok, şunları kaydetti:

"Tabanca ve uzun namlulu çok eski yapım bir silah vardı. Tahkikat ilerledikçe gerekli açıklamayı yaparız. Şu anda bizim elimizde bir kişi var. Nerede olduğu da bize kalsın. Zannediyorum ki 30 yaşlarında bir şahıs. 2003-2006 arasında cezaevinde yatmışlığı var. Artık o kadarını söyleyeyim. Gerisini daha sonra size veririm."

Bu arada sarayın bulunduğu cadde incelemelerin ardından çift yönlü trafiğe açıldı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de olayla ilgili bilgi almak için sarayın Saltanat Kapısı'na geldi.

Öte yandan bombalı ve silahlı saldırılara karşı tedbirli olmaları istenen İstanbul Emniyet Müdürlüğü personelinden özellikle noktalarda görev yapanlara çelik yelek giymeleri konusunda uyarı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem