Terörist Rojhat'ın itirafları!

PKK terör örgütünden ayrıldıktan sonra kasım ayı sonunda Türkiye'ye gelip güvenlik güçlerine sığınan ve pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini söyleyen "Rojhat" kod adlı örgüt üyesi, ifadesinde sivil itaatsizlik için kılınan cuma namazlarının aslında

Terörist Rojhat'ın itirafları!

PKK terör örgütünden ayrıldıktan sonra kasım ayı sonunda Türkiye'ye gelip güvenlik güçlerine sığınan ve pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini söyleyen "Rojhat" kod adlı örgüt üyesi, ifadesinde sivil itaatsizlik için kılınan cuma namazlarının aslında örgütün halkı camiden uzak tutma taktiği olduğunu belirtirken, Öcalan'ın kitaplarını bir örgüt mensubunun yazdığını söyledi.

 Güvenlik güçlerine teslim olan "Rojhat" kod adlı örgüt üyesi, Silopi Jandarma Komutanlığı'nda alınan ifadesinde PKK ve yapısı ile yöneticileri hakkında ilginç açıklamalarda bulundu. Örgüt üyesi ifadesinde, "Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da yakalanması örgütte tam bir şok etkisi yarattı. Özellikle de yönetimde. Öcalan'ın 'İmkan verilirse devlete hizmet etmeye hazırım' sözü örgüt kadrolarını sarstı. Talimat üzerine militanlara 'Apo'ya ilaç içirmişler' dedik. Bunu Osman Öcalan önerdi, biz de duyurduk. Sonradan ortaya çıktı ki Öcalan'a ilaç falan verilmemiş, özgür iradesi ile konuşmuş. Öcalan, bunu canını kurtarmak için söylediğini örgüt yönetimine gönderdiği mektubunda dile getiriyor. Abdullah Öcalan adına çıkan bütün kitapların, örgüt içindeki 'Ankara grubu7 denilen birkaç kişiden biri olan Adana/Yüreğirli Abbas kod adlı D.K. tarafından yazıldığını biliyorum. Bu durum, D.K.'nın örgüt yönetimindeki mevkisini güçlendiriyor. Bizzat Apo'nun yazdığı bir kitap yoktur. Çünkü Apo, kitap yazacak kapasiteye sahip değildir" dedi.

ÖCALAN'IN 'DEMOKRATİK KONFEDERALİZM' PROJESİ

Örgüt üyesinin ifadesinden alınan dikkat çekici bazı bölümler şöyle:

 

"Öcalan, hayalperest bir kişi. Adına 'Demokratik Konfederalizm' dediği proje, Ortadoğu dengeleri ve bölge gerçekleri hesaplanmadan ortaya atılan bir tez. Sosyalist mantıkla ileri sürülen bir iddia. Eline bir keleş (Kalaşnikof) de aldın mı Avrupa'yı, Amerika'yı, hatta dünyayı dize getirecek kudrette hissediyorsun kendini. Bu hayalden başka bir şey değil. Apo, 'demokratik Konfederalizm' veya 'Ortadoğu Konfederalizmi' diyerek, kadroları oyalama taktiği gereği yeni hedefler ve kavramlar geliştiriyor. Aksi halde PKK'nın da kendisinin de bir misyonu kalmaz, tükenir, biterler. Hayal olduğunu bile bile çıtayı yüksek tutmaya çalışıyor."

PKK'NIN DİN ANLAYIŞI

"PKK kurulurken Marksist-Leninist ideolojiyle yola çıktı ve bunu daha çok gençler/öğrenciler üzerinde denedi. Tutmayınca bu çizgiden vazgeçti. Örgüt, ideolojisi gereği din karşıtı bir çizgiye sahip. Ancak zaman zaman politik taktik gereği din istismarcılığı da yapıyor. 1993'te Zeli kampında bir grup imamın katıldığı bir kongre yapıldı. Halk arasında örgüt propagandası yapmak üzere 'Kürt İmamlar Birliği' diye bir yapı da oluşturuldu. Fakat PKK içindeki Hıristiyan, Yahudi, Yezidi, Zerdüşti ve Alevi-Sünni, ateist unsurların sert tepkisi nedeniyle lağvedildi. Öcalan, hitap ettiği kesimlere kendi ideolojisiyle yaklaştı. Bundan dolayı PKK, dini yönden ateizmin, Zerdüştlüğün, Yezidiliğin, Yahudiliğin, Hıristiyanlığın ve Müslümanlığın bir sentezi sayılır. Gerçek şu; örgütte namaz kılınmaz, oruç tutulmaz. Bugün Güneydoğu'daki bazı kentlerin sokaklarında 'sivil itaatsizlik' için kılınan cuma namazları, aslında örgütün halkı camiden uzak tutma taktiğidir. Bu da bir bakıma dine ve camiye düşmanlıktır. Sokakta namaz şovu yapanlardan kaçının abdestli olduğu da meçhul. 1990'lı yıllarda Hakkari'nin Çukurca bölgesinde faaliyet gösteren Suriyeli örgüt mensupları, Arapça bildikleri için Öcalan'ın sözlerini Arapça olarak aktarıp, bunların Kur'an ayetleri olduğunu söylerlerdi. Arapça bilmeyen köylüler ise PKK'lıların dindar olduklarını sanırlardı. Örgüt bu tür taktikleri zaman zaman kullanır."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem