Terörist: "Ben Mit'çiyim" dedi

Savcılığın MİT'e sorması üzerine MİT'in şüphelinin kendi elemanı olduğunu belirttiği ve örgüte sızdığını açıkladığı kaydedildi.Ancak soruşturma sonunda şüphelinin suça karıştığını ve bilgileri güvenlik güçlerine vermediğini belirten savcılık şüpheli için

Terörist: "Ben Mit'çiyim" dedi

Savcılığın MİT'e sorması üzerine MİT'in şüphelinin kendi elemanı olduğunu belirttiği ve örgüte sızdığını açıkladığı kaydedildi.

Ancak soruşturma sonunda şüphelinin suça karıştığını ve bilgileri güvenlik güçlerine vermediğini belirten savcılık şüpheli için Başbakanlık'tan izin isteyeceği ifade edildi.

Soruşturma kapsamında tamamlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede ise 16 şüpheli yer aldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü Devrimci Karargah'a yönelik yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Örgütün Avrupa'daki lideri olduğu iddia edilen Serdar Kaya'nın yakın adamlarından olduğu belirtilen Bayram Akdoğdu'nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında 'terör örgütüne üyelik' suçlamasıyla dava açıldı. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen yaklaşık 40 sayfalık iddianamenin bir numaraları sanığı Akdoğdu oldu. 

İddianamede, Bayram Akdoğdu'nun Kuzey Irak'ta terör örgütü kamplarında eğitim aldıktan sonra, buradan bomba malzemelerini Türkiye'ye soktuğu anlatıldı. Türkiye'ye sokulan bu malzemeler ile bomba yapıldığı ve örgüt elemanlarının bir dizi bombalı saldırı planladıkları anlatıldı. Öte yandan iddianamede örgüt elemanlarının para transferleri de yer aldı. Örgütün Türkiye'deki elemanlarına parayı Avrupa'daki bir şirket üzerinden gönderdiği belirtildi. 

Soruşturmada, Devrimci Karargah'ın Avrupa'daki lideri olduğu iddia edilen Serdar Kaya'nın en yakın adamı ve örgütün üst düzey yöneticisi konumunda olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan şüphelinin emniyet ifadesinde MİT görevlisi olduğunu söylediği belirtildi. Şüphelinin bu beyanı üzerine emniyet görevlileri, durumu soruşturma savcısına iletti. 

Savcılığa getirilen şahıs MİT görevlisi olduğunu ve görevi gereği bu örgütün içinde bulunduğunu ifade etti. Bunun üzerine savcılık şüphelinin verdiği bilginin doğru olup olmadığını MİT'e sordu. 

Söz konusu kişinin kendi elemanı olduğunu doğrulayan MİT, adı geçen elemanın yurtdışında görevde olduğunu belirtti. Savcılık ise şüphelinin yurt dışından Türkiye'ye giriş yaptığını ve operasyon kapsamında gözaltına alındığını MİT'e bildirdi. Adliyeye gelen MİT bölge sorumluları savcı ile görüştü. Görüşmede MİT yetkililerinin savcıya, gözaltına alınan elemanın kendileri tarafından görevlendirildiğini ve terör örgütünün içine sızdığını anlattı. MİT yetkililerinin serbest bırakılmasını istediği öğrenilen şahıs savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 

Soruşturma sonunda ise diğer şüpheliler hakkında iddianame hazırlanırken MİT görevlisi olan şüphelinin dosyası yasa gereği ayrıldı. Söz konusu şüphelinin suça karıştığını ve örgütün eylemleri hakkında güvenlik güçlerine bilgi verilmediğini belirten savcılığın, şahsın örgütün liderlerinden Serdar Kaya'dan aldığı talimatları örgütün Türkiye'deki üyelerine ilettiği tespit ettiği öğrenildi. 

Şüpheli konumundaki MİT görevlisi hakkında yeni çıkan yasa gereği Başbakanlık'tan izin isteneceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem