Teröre karşı yeni birim kuruldu

İstanbul'da dün düzenlenen canlı bomba operasyonu yeni kurulan bir birimden yönetildi. Birimin adı: "Terörist Saldırılara Karşı Komuta Merkezi"Bu yeni birim olağanüstü yetkilerle donatıldı, canlı bomba tecrübesine sahip uzman ve istihbaratçılar görev yapı

Teröre karşı yeni birim kuruldu

İstanbul'da dün düzenlenen canlı bomba operasyonu yeni kurulan bir birimden yönetildi. Birimin adı: "Terörist Saldırılara Karşı Komuta Merkezi"

Bu yeni birim olağanüstü yetkilerle donatıldı, canlı bomba tecrübesine sahip uzman ve istihbaratçılar görev yapıyor.

Şehir merkezlerindeki terörist faaliyetleri izleyip önlem almak için kurulan yeni ve özel bir birim adını ilk kez İstanbul’da düzenlenen ve 15 kilo patlayıcının bulunduğu operasyonla duyurdu.

Özel birimde canlı bomba tecrübesine sahip uzman istihbaratçılar görev alıyor. Bu uzmanlara destek olarak, takip timleri ve haber elemanları da var. Gerekli hallerde ise özel harekat polisleri de görevlendiriliyor.

Takip timlerini ani gelişebilecek olaylar sırasında hızlı düşünüp hareket edebilme becerisine sahip personel arasından seçildi. Gerekli hallerde trafik güzergahını değiştirme, mekanları tahliye etme hatta vur emri dahil olmak üzere pek çok özel yetkiye sahipler.

Operasyon için düğmeye basıldı ifadesi bu birimde kelimenin tam anlamıyla gerçeğe dönüştü.

Operasyon merkezinde kırmızı bir düğme var. Bu düğmeye basıldığında sahadaki birimlere hedefteki teröristi hemen etkisiz hale getirmeleri için komut gidiyor.

Terörist Saldırılara Karşı Komuta Merkezi'nin ilk saha görevi İstanbul’da 15 kilo patlayıcı bulunan operasyon oldu.

Bombalı saldırı yapmayı planlayan Musa kod adlı terörist, 40 kişilik takip timi ile adım adım izlendi.

Teröristin kullandığı güzergahta zaman zaman sahte trafik yoğunluğu oluşturdu. Trafik ışıklarına anlık müdahalelerde bulundu.

Teröristin her hareketi komuta merkezinden mobese ağıyla online olarak izlendi.

Polise yönelecek saldırının son aşamasında kırmızı düğmeye basıldı ve teröristle birlikte dört kişi gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem