Terör Türkiye'ye ne kadar zarar ettirdi?

Kayseri AK Parti İl Teşkilatı ziyaretinin ardından Yerel Medya Bölge Toplantısı akşam yemeği programına katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin çözüm sürecinde önemli yol kat ettiğini, çözüm sürecinin sadece Türkiye için değil tüm dünya ü

Terör Türkiye'ye ne kadar zarar ettirdi?
Kayseri AK Parti İl Teşkilatı ziyaretinin ardından Yerel Medya Bölge Toplantısı akşam yemeği programına katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin çözüm sürecinde önemli yol kat ettiğini, çözüm sürecinin sadece Türkiye için değil tüm dünya ülkeleri açısından önemli olduğunu ifade etti. 
 
30 yıl içerisinde Türkiye’nin terörden çok zarar gördüğünü söyleyen Kurtulmuş, “Türkiye 30 yıldır bu mücadelede 35 bin kişi hayatını kaybetti. 7 bin de şehit verdik. Terörün Türkiye’ye zararı 1.2 trilyon dolar. Biz bu parayı harcamasaydık kişi başına düşen milli gelir 20 bin dolar olurdu. Yollarımızı daha önce yapardık. Akıllı olmak bu oyunları geri çevirmektir. Çözüm süreciyle hepimiz kazanacağız” şeklinde konuştu.
 
Terörün ilk başladığı yıllardan bu yana Türkiye’ye zararlarına vurgu yapan Kurtulmuş, “Çoğunuz Marmaray’dan geçtiniz. Ama Türkiye teröre bunu harcamasaydı. Marmaray’ı 10 sene önce yapardık. 3. köprüsünü 10 sene önce yapardı. Hep övünüyoruz. 200’ün üstünde üniversite var diye ama terör olmasaydı 15 sene önce yapardık” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler