Terör Saldırıları Sonrası Piyasalar Karıştı

Siyasi parti liderlerinden erken seçimin biraz daha ön plana çıktığı yönünde açıklamalar gelmesi, Suruç'ta meydana gelen patlama ardından saldırı olaylarının devam etmesi ve güçlü gelen ABD işsizlik maaşı verisinin baskıladığı piyasalarda satışlar hızland

Terör Saldırıları Sonrası Piyasalar Karıştı

Siyasi parti liderlerinden erken seçimin biraz daha ön plana çıktığı yönünde açıklamalar gelmesi, Suruç'ta meydana gelen patlama ardından saldırı olaylarının devam etmesi ve güçlü gelen ABD işsizlik maaşı verisinin baskıladığı piyasalarda satışlar hızlandı.

Buna bir de IŞİD'in Türk askerine saldırısı eklenince piyasalarda satış baskısı arttı.

BORSADAKİ DURUM

Güne yatay bir başlangıç yapan Borsa İstanbul ise sert satışlarla önemli bir düşüş gerçekleştirdi. BIST 100 endeksinde 78.164 puana kadar gerileyen endeks, kapanışı 2885 puan düşüşle 78.336 puandan yaptı. Endekste günlük kayıp yüzde 3.55'i buldu.

DÜŞÜŞÜN NEDENİ

Ata Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Murat Barışık piyasalarda satışın hızlanmasının bir kaç nedeni olduğunu belirterek "Son dönemde artan şiddet ve saldırı olayları ve bunun devamının gelmesi, erken seçimin daha fazla dillendiriliyor olması, ve neredeyse son 40 yılın en iyi ABD verisinin gelmesi satışları artırdı" dedi ve ekledi: "Bundan dolayı piyasalar baskı altında. Endekste de 79,000 destek noktası, bunun altında satışlar hızlanabilir."

ABD'DE ETKİLEDİ

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 18 Temmuz'da sona eren haftada 255,000'e gerileyerek beklentilerin altında ve Kasım 1973'ten bu yana en düşük seviyede açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler