Terör örgütüne tokat gibi darbe!

12 ilde düzenlenen operasyonlarda PKK'nın yeni silahlı yapılanması "Öz Savunma Birlikleri"ne darbe vuruldu. Öcalan'ın talimatıyla kurulan birliğin militanları, kentlerde isyan çıkarıp, yağmalama gibi eylemlerle halkı ayaklandıracaktı. Güvenlik birimleri,

Terör örgütüne tokat gibi darbe!

12 ilde düzenlenen operasyonlarda PKK'nın yeni silahlı yapılanması "Öz Savunma Birlikleri"ne darbe vuruldu. Öcalan'ın talimatıyla kurulan birliğin militanları, kentlerde isyan çıkarıp, yağmalama gibi eylemlerle halkı ayaklandıracaktı.

 

Güvenlik birimleri, terör örgütü PKK'nın yeni silahlı yapılanması "Öz Savunma Birlikleri"ne yönelikle ilde eşzamanlı operasyon düzenledi. Önceki gün ve dün sabah yapılan operasyonlar, Diyarbakır, İstanbul, Adana, İzmir, Mersin, Van, Muş, Adıyaman, Siirt, İsparta, Batman ve Mardin'de gerçekleştirildi. Operasyonlarda 70 militan gözaltına alındı.

 

PKK KAMPLARINDA EĞİTİM

Güvenlik güçleri, "Öz Savunma Birlikleri"nin (ÖSB) terörist başı Öcalan'ın talimatları doğrultusunda, kentlerde isyan çıkarmak ve kitleleri organize etmek amacıyla oluşturulduğunu ifade ediyor. ÖSB üyelerinin Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarında 3'er ay süreyle istihbarat, sabotaj ve bomba yapımı gibi konularda örgütsel eğitimden geçirildiği ifade ediliyor.

 

MOLOTOFLU EYLEM

Militanların birbirlerini tanımamaları ve deşifre olmamaları için, eğitim sırasında tüm ÖSB üyelerine maske taktırıldığı belirtiliyor. Yağmalama, soygun, molotoflu eylemler başta olmak üzere halkı ayaklandırma faaliyetleri yürüttüğü belirlenen ÖSB'nin şehirlerde güvenlik zafiyeti oluşturmayı amaçladığı ve özellikle terörist cenazelerinde olay çıkardığı kaydediliyor.

 

Güvenlik güçleri, dağdaki eğitimden sonra halkı isyana kışkırtmak amacıyla şehir merkezlerinde görevlendirilen ÖSB üyelerinin birbirleri ile yüzyüze iletişim kurmadığını, internet üzerinden şifreli haberleştiklerini ortaya çıkardı. ÖSB üyelerinin deşifre olmamaya son derece dikkat ettikleri, günlük yaşantılarını sıradan insanlar olarak sürdürdükleri ve 3'er kişilik gruplar halinde faaliyet gösterdikleri belirlendi.

 

POLİSLERİ SORGULADILAR

24 Nisan 2011'de KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan adlı terörist Roj TV'ye yaptığı açıklamada, "Halk üzerinde polis baskısı olduğu, Kürt gençlerin polise karşı örgütlenmeleri gerektiği, her evin bir karakol olduğu ve polisleri yakalayıp oralarda ciddi şekilde sorgulayabilecekleri, bunu yapmadıkları takdirde görevlerini yerine getirmemiş olacakları, operasyonlar karşısında çaresizce durmayarak 'Öz Savunma Gücü'nü göstermeleri gerektiğini" söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler