Terör örgütüne silah taşıyan 2 kişi tutuklandı

Diyarbakır'da terör örgütüne taşıdıkları çok sayıda silah ve mühimmatla birlikte yakalanan 2 kişi tutuklandı.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan uygulama sonucunda şüphe üzerine durdurulan

Terör örgütüne silah taşıyan 2 kişi tutuklandı

Diyarbakır'da terör örgütüne taşıdıkları çok sayıda silah ve mühimmatla birlikte yakalanan 2 kişi tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan uygulama sonucunda şüphe üzerine durdurulan bir araç içerisinde, 5 adet 7,62 mm çaplı Kaleşnikof piyade tüfeği, 15 adet antipersonel roketatar mühimmatı, 6 adet antitank roketatar mühimmatı, 20 adet roketatar sevk fişeği, 40 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 3 bin 680 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeğinin ele geçirildiği anımsatıldı. Açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile olayla ilgileri olduğu değerlendirilen şüpheliler R.B. ve M.A.A. isimli 2 kişi gözaltına alındığı da belirtilerek, "Şahıslar, Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadeleri alındıktan sonra "Silahlı terör örgütüne silah ve mühimmat temin etme" eylemleri iddiasından tutuklanmaları talebi ile Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişlerdir. Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler R.B. ve M.A.A. tutuklanarak, konumlarına uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişlerdir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem