Terör örgütüne bir büyük darbe daha: 22 ölü !

Türk F-16 ve F-4 2020 savaş uçakları, Kuzey Irak'ın Gara bölgesindeki terör hedeflerini yerle bir etti. Beytüşşebap'taki operasyonlarda ise toplam 22 terörist ölü olarak ele geçirildi.Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, İHA'lar ve diğer istihbarat

Terör örgütüne bir büyük darbe daha: 22 ölü !

Türk F-16 ve F-4 2020 savaş uçakları, Kuzey Irak'ın Gara bölgesindeki terör hedeflerini yerle bir etti. Beytüşşebap'taki operasyonlarda ise toplam 22 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, İHA'lar ve diğer istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda tespit edilen bölücü terör örgütüne (BTÖ) ait barınak, ağaç altı barınak, malzeme ve mühimmat depoları 25 Eylül 2015 tarihinde Hava Kuvvetlerine ait F-16 ve F-4 2020 savaş uçakları ile tam isabetle vurularak imha edildi. İcra edilen hava taarruzları İHA ile gözetlendi.

Son dönemde yer altına tahkim edilmiş mühimmat depolarının istihbarat birimlerince tespit edilerek Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları tarafından imha edilmesine müteakip bölücü terör örgütünün, ellerindeki kalan mühimmatları arazide örtülü ve çok gizli olan yerlere bölmek suretiyle depoladıkları vurgulanarak bunların da tespit edildikçe imha edildiği vurgulandı.

Ayrıca teröristlerin, mağaralara atılan akıllı bombalar nedeniyle artık buralarda barınmak yerine açık alanları tercih ettiğine dikkat çekilerek "Barınak" denen yerlerde yaşam sürdürmeye çalıştıkları bildirildi. Teröristlerin buradan da kaçamadığı da belirtilerek, barınaklara çok sayıda silah ve mühimmat götürdüklerinden, barınak patlamalarının da katman katman alev topu şeklinde görüldüğü ifade edildi.

22 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Beytüşşebap bölgesinde yapılan operasyonda, 26 Eylül 2015 tarihinde ele geçirilen 15 bölücü terör örgütü mensubu teröriste ilave olarak, 7 teröristin daha silah, mühimmat ve malzemeleri ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği öğrenildi. Operasyon kapsamında ele geçirilen toplam terörist sayısının 22 olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler