Terör örgütüne ağır darbe

Mardin'de Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği operasyonda terör örgütüne ait olduğu belirtilen 462 kilo kubar esrar ele geçirildi.Operasyonla ilgili olarak Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara yaptığı açıklamada Mardin Kaçakçı

Terör örgütüne ağır darbe



Mardin'de Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği operasyonda terör örgütüne ait olduğu belirtilen 462 kilo kubar esrar ele geçirildi.

Operasyonla ilgili olarak Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara yaptığı açıklamada Mardin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığınca "Uyuşturucu Madde Ticareti Yapan Şahıs ve organizasyonlara" yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Ö.D., V.D. ve A.D. isimli şahısların yüklü miktarda uyuşturucu maddeyi piyasaya sürecekleri bilgisine ulaşılması üzerine başlatılan ve iki ay süren çalışmalar sonucunda; terör örgütü PKK'ya ait olduğu ortay çıkan yaklaşık yarım ton esrar ele geçirildiğini söyledi.

SADECE ESRARLA SINIRLI DEĞİL

Kara yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "N.K. isimli şahsın uyuşturucu esrar maddesi satın alarak nakledeceği tespit edilmesi üzerine şahsın kullanmış olduğu araç takibe alınmış, devamında ekiplerimiz tarafından yapılan operasyonda N.K. İsimli şahıs 143 kilo 240 gram kubar esrar ile birlikte yakalanmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde N.K. İsimli şahsın ele geçirilen esrar maddelerini Ö.D., V.D. ve A.D. İsimli şahıslardan satın aldığı tespit edilmesi üzerine ilimiz merkezine bağlı Yolbaşı köyünde Narkotik detektör köpeği TİKA ile birlikte yapılan operasyonlarda, şahısların evlerinde ve müştemilatlarında gizlenmiş vaziyette; 318 kilo 290 gram kubar esrar maddesi ve 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet şarjör 15 adet fişek" olmak üzere toplam 462 kilo 240 gram kubat esrar maddesi ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır."

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Yakalanan şahıslar hakkında yapılan araştırmada N.K. isimli şahsın PKK Terör örgütü üyeliği ve Terör amaçlı propaganda yapmak suçundan kayıtları olduğu tespit edildiğini dikkat çeken Kara, "Bu operasyon neticesinde PKK terör örgütüne mali yönden ağır bir darbe vurulmuştur. Yakalanan şahıslar hakkında 'TCK.188/3 Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak' ve '6136 SKM' suçlarından yasal işlem yapılarak sevk edildikleri adli mercilerce Ö.D., V.D. ve N.K. isimli şahıslar tutuklanmış, A.D isimli şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır." dedi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem