Terör operasyonu: Avukatlar da gözaltında!

Hafta sonu serbest bırakılmışlardı, savcılığın yaptığı itiraz üzerine yakalama kararı çıktı. Aralarında Avukat Hüseyin Boğatekin'in de bulunduğu 6 kişi çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. İstanbul'da terör operasyonu kapsamında gözaltına al

Terör operasyonu: Avukatlar da gözaltında!

Hafta sonu serbest bırakılmışlardı, savcılığın yaptığı itiraz üzerine yakalama kararı çıktı. Aralarında Avukat Hüseyin Boğatekin'in de bulunduğu 6 kişi çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

İstanbul'da terör operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra haftasonu sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakılan 7'si avukat 27 kişi hakkında savcılığın yaptığı itiraz üzerine dün 21 kişi için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıktı.
 
İstanbul Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen yakalama kararında, "Şüpheliler hakkında delillerin henüz tam olarak toplanmamış olması, delillerin organize bir şekilde şüphelilerce karartılma ihtimalinin olması, telefon dinleme ve el koyma tutanakları ve müsnet suçun kanunda ön görülen ceza miktarını" gerekçe gösterdi. Kararın çıkmasının hemen ardından aralarında Avukat Hüseyin Boğatekin'in de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.
 
Nöbetçi İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği dün aralarında Boğatekin'in de bulunduğu 6 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. Bir şüpheli ise sağlık sorunları nedeniyle mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Hakkinda yakalama kararı bulunan diğer şüphelilerin ise aranmasına devam edildiği ögrenildi. Şüpheliler terör örgütü PKK'ya üye olmakla suçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler