Terör operasyonlarında 851 kişi gözaltına alındı

Terör operasyonlarında toplam 851 gözaltı Terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması YDG/H, DAEŞ ile DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu terör örgütlerine yönelik 34 ilde üç gündür devam eden operasyonlarda ülke genelinde 851 kişi gözaltına alındı. Öte yandan

Terör operasyonlarında 851 kişi gözaltına alındı
Terör operasyonlarında toplam 851 gözaltı
 
Terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması YDG/H, DAEŞ ile DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu terör örgütlerine yönelik 34 ilde üç gündür devam eden operasyonlarda ülke genelinde 851 kişi gözaltına alındı.
 
Öte yandan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polisin evlerinde şehit edilmesiyle ilgili gözaltına alınan 6 kişi, adliyeye sevk edildi.
 
İstanbul'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün koordinesinde terör  örgütü DAEŞ, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H ve DHKP/C'nin de aralarında  bulunduğu terör örgütlerine yönelik Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Eyüp,  Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Kağıthane ve Beyoğlu başta olmak üzere 26  ilçede eş zamanlı operasyon düzenledi. 140 adreste yapılan aramalarda 37'si  yabancı uyruklu 104 kişi gözaltına alındı. 
 
IŞİD'İN ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİ DE GÖZALTINDA
 
Bağcılar'da özel harekat polisleriyle çatışmaya giren aranan Günay Özaslan öldürüldü. Ayrıca operasyonlarda, DAEŞ'in Türkiye'deki yabancılardan sorumlu üst  düzey yöneticisi olduğu iddia edilen Abdulla Abdullayev ve İstanbul'daki bir grubunun sorumlusu olduğu öne sürülen ve "Ebu Hanzala" kodlu Halis Bayancuk ile  eşi de gözaltına alındı. İstanbul'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik  Beyoğlu, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa ve Sultanbeyli'de ilçede 28 adrese yapılan  eş zamanlı operasyonda, 8 kişi gözaltına alındı.  
 
Öte yandan, terör örgütleri DAEŞ, DHKP/C ve PKK'ya yönelik operasyonu  protesto amacıyla aynı günün akşamında izinsiz gösteri yapanlardan 20 kişi  gözaltına alındı. 
 
ANKARA'DA 40 GÖZALTI
  
Başkentte eğitim-Sen Genel Merkezi'nin aralarında bulunduğu 30'a yakın adrese düzenlenen operasyonlarda, 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltıları protestoda 46 kişi de gözaltına alındı.
 
Sendikanın misafirhanesinin Kobani'de yaralanan bazı kişilerin tedavisi için Hastane gibi kullanıldığı iddia edildi, burada 9 yabancı uyruklu kişinin  gözaltına alındığı bildirildi. 
 
İZMİR'DE 21 GÖZALTI
 
İzmir'de Menemen'de 8 ve Narlıdere'de 13 kişi gözaltına  alındı. Aydın'da ise emniyet, Ovaeymir, Osman Yozgatlı ve Telsiztepe  mahallelerinin yanı sıra Germencik ve Söke'de gerçekleştirilen operasyonlarda 17  kişi PKK üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Nazilli'de de terör örgütü  DAEŞ'e yönelik operasyonda 1 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin  ardından mahkemeye çıkartılan şüpheli tutuklandı. 
 
Terör örgütü DAEŞ'e yönelik Konya merkezli operasyon kapsamında  Manisa'da bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli Konya'ya  gönderildi. Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, PKK'nın gençlik yapılanmasına üye  olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli, sorgusunun ardından serbest  bırakıldı. 
 
DİYARBAKIR VE ÇEVRESİNDE
 
Terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik yapılan  operasyonlarda, Diyarbakır'da 133 adreste 74, Mardin'de 26, Şırnak'ta 15,  Batman'da 19, Bingöl'de 11 olmak üzere 145 kişi gözaltına alındı. 
 
Siirt'te ise YDG/H üyelerine yönelik eş zamanlı operasyonlarda biri  kadın 4 kişi yakalanırken, HDP'li Siirt Belediyesi Meclis Üyesi Şemsettin Aykaç  ve Mehmet Emin Koyuncu, terör örgütünün dağ kadrosuna eleman kazandırmak suçlamasıyla  gözaltına alındı. Aykaç ve Koyuncu, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları  nöbetçi mahkemece tutuklandı. 
 
Aynı evde bulunan terör örgütü dağ kadrosuna teslim edilmek üzere oldukları iddia edilen Sebahat A. ve Cemil T. ailelerine teslim  edildi. 
 
YABANCI UYRUKLU 13 KİŞİ
 
Gaziantep, Malatya ve Elazığ'da 36 adrese eş zamanlı operasyonda, 13'ü  yabancı uyruklu 28 kişi yakalandı. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar, Suruç, Birecik ve Viranşehir ilçelerinde 89  adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, sokak eylemleri yaptıkları, kalabalık  kitleleri yönlendirdikleri ve bazı eylemleri planladıkları iddiasıyla 55 kişi  gözaltına alındı. PKK'nın Güneydoğu Anadolu gençlik yapılanması sorumlusu Ferit  Y. ise Şanlıurfa Otobüs Terminalinde yakalandı. 
 
Adıyaman'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik eş zamanlı operasyonda 10 kişi  gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 8'i denetimli serbestlik  şartıyla olmak üzere tamamı salıverildi. Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda ise Şanlıurfa'nın Suruç  ilçesindeki terör saldırısını bahane ederek adıyaman kent merkezinde izinsiz  gösteri yaparak çevreye zarar verdikleri gerekçesiyle 15 kişi gözaltına alındı. 
 
VAN'DA 16 GÖZALTI
 
Van'da güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması  YDG/H'ye yönelik önceden belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyonda 16 şüpheliyi  gözaltına aldı. 
 
Hakkari ve Yüksekova ilçesinde, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye  yönelik operasyon ile örgüte eleman kazandıran, tanınmamak için yüzlerini  kapatarak, barikat kurup, ateş yakma, yolu trafiğe kapatma, kamu kurum  kuruluşlarına ait bina ve araçları yakma, güvenlik güçlerine ve araçlarına  yönelik silah, el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli, havai fişek, taş ve sopalı  saldırı eylemlerine katılma olaylarına karışan 9 kişi gözaltına alındı.  İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklandı. 
 
PKK'nın gençlik yapılanması  YDG/H'ye yönelik operasyonlarda, muş'ta  14, Bitlis'te 8, Ağrı'da 16 ve Iğdır'da 6 kişi gözaltına alındı. 
 
ELAZDIĞ'DA 8 GÖZALTI
 
Elazığ'da, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi  oldukları iddiasıyla 8, DAEŞ ile bağlantılı olduğu ileri sürülen 8 kişi gözaltına  alındı. 
 
Malatya'da, terör örgütü El Kaide ile irtibatlı olduğu belirtilen bir  kişi gözaltına alındı. Tunceli'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda dün gözaltına  alınan İmam K, Sinan Ç, Celal C, Düzgün A. ve Ahmet K. ifadelerinin ardından  salıverildi. 
 
Erzincan'da terör örgütü DAEŞ ve "marjinal sol gruplara" yönelik  operasyonda 8 kişi yakalandı. 
 
ADANA'DA 86 GÖZALTI
 
YDG/H ve DAEŞ üyelerine yönelik operasyonda Adana'da 86, Mersin'de 13,  Tarsus'da 21 ve Hatay'da 8 kişi gözaltına alındı. 
 
Kocaeli'nin Gebze, Darıca, Dilovası, Çayırova, İzmit ve Derince  ilçelerindeki operasyonda terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiasıyla 13 kişi  gözaltına alındı. Yine DAEŞ'e yönelik beş ilçedeki eş zamanlı operasyonda 1'i  yabancı uyruklu 7 kişi de yakalandı. Bursa'da, terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması YDG/H üyesi olduğu  iddiasıyla 16 kişi gözaltına alındı. Konya merkezli 3 ilde DAEŞ terör örgütüne yönelik dün düzenlenen  operasyonda 16 kişi, Antalya'da ise terör örgütü MLKP'nin alt yapılanmasına  yönelik gerçekleştirilen operasyonda 14 kişi yakalandı.  Antalya'nın Manavgat ilçesinde, DAEŞ terör örgütüyle bağlantılı  oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 2 zanlıdan biri tutuklandı, diğeri tutuksuz  yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler