Terör eylemcileri gözaltına alındı!

İstanbul'da bölücü terör örgütü PKK adına ses bombalı ve havai fişekli saldırı, korsan gösteri ve molotofkokteyli eylemlere karıştıkları tespit edilen 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklama

Terör eylemcileri gözaltına alındı!

İstanbul'da bölücü terör örgütü PKK adına ses bombalı ve havai fişekli saldırı, korsan gösteri ve molotofkokteyli eylemlere karıştıkları tespit edilen 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

 

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütüne yönelik çalışmalar kapsamında, il genelinde kamu düzenini bozarak güvenliği tehlikeye düşürmek amacıyla çeşitli eylemlere karıştıkları öne sürülen kişilere yönelik operasyon gerçekleştirdi. Yapılan operasyonlarda, molotofkokteyli, havai fişekli ve ses bombalı korsan gösteri eylemlerini organize eden eylemlere katılan, güvenlik güçleri ile kamu ve özel kişilere ait bina, iş yerleri ve siyasi parti seçim irtibat bürolarına yönelik taşlı, molotofkokteylli, havai fişekli ve bombalı saldırıda bulunan ve araç yakma eylemlerine katıldıkları tespit edilen 15 şüpheli gözaltına alındı.

 

Gözaltına alınan kişiler üzerinde çalışma yapan polis ekipleri şüphelilerin, Bağcılar'daki 14 izinsiz gösteride örgüt lehine slogan atılması, olaya müdahale eden polislere ses bombası atılması ve taşlı saldırıda bulunması, 30 araç ve bazı iş yerleri ile siyasi partilerin seçim irtibat bürolarına yanıcı madde atılarak yakılması eylemlerine karıştıklarını tespit etti.

 

Şüphelilerden bazılarının, 19 Nisan 2011 tarihinde Beyoğlu Taksim Meydanı'ndan toplanarak Aksaray'a yapılan yürüyüş esnasında yüzlerini kapatarak kamu ve özel şahıslara ait bina, iş yeri ve araçlara molotofkokteyli ve taşlı saldırıda bulundukları belirtildi. Yakalanan şüphelilerin ayrıca, Fatih ve Esenyurt'ta bir siyasi parti tarafından düzenlenen basın açıklamasının ardından örgüt lehine slogan atılması ve olaya müdahale eden güvenlik güçlerine ses bombası ve taş atarak saldırıda bulunduklarını belirledi.

Gözaltına alınan ve 18 yaşından küçük 6 kişiden 3'ü sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan diğer 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler