Temmuz ayında kar yağdı

  Yaz mevsiminde olmamıza rağmen Samsun'da meydana gelen sel felaketinin ardından bir haber de Erzurum'dan geldi. Erzurum bu mevsimde Yağan dolu ile beyaza büründü. Karadeniz'den gelen yüksek basıncın etkisi altına giren Erzurum'a dolu yağdı. Merkez Yakut

Temmuz ayında kar yağdı

 

 

Yaz mevsiminde olmamıza rağmen Samsun'da meydana gelen sel felaketinin ardından bir haber de Erzurum'dan geldi. Erzurum bu mevsimde Yağan dolu ile beyaza büründü.

 

Karadeniz'den gelen yüksek basıncın etkisi altına giren Erzurum'a dolu yağdı. Merkez Yakutiye İlçesi'nde sel görülürken, Narmanlı Camii ile Çifte Minareli Medrese arasında kar gibi biriken dolu ulaşımı da olumsuz etkiledi.

 

Erzurum'un merkez Yakutiye İlçesi'ne saat 11.00 sıralarında yarım saat süreyle dolu ve yağmur yağdı. Plandöken bölgesinden gelen sel, cadde ve sokaklar da geçit vermez oldu. Rögarların atıklarla kapanması nedeniyle taşan su yüzlerce ev ve işyerini etkiledi. Kentin büyük bölümüne Yağan dolu Narmanlı Camii ile tarihi Çifte Minareli Medrese arasındaki caddeye birikti. Yaklaşık yarım metreyi bulan kar yığını gibi doluya çok sayıda otomobil saplandı. Kürek ve halat atarak dolu yığınına saplanan otomobiller kurtarılmaya çalışıldı.

 

Meteoroloji Bölge Müdürü Uygar Us, Orta ve Doğu Karadeniz'de etkili olan sel, su baskınları Erzurum'da da etkili olmaya başladı. Erzurum'a son 3 saat içinde 11.1 kilogram yağış düştü. Sel, su taşkını ve heyelan riski nedeniyle halkın dikkatli olmaları önerildi. Kötü hava koşulları önümüzdeki hafta içinde de devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem