Telif hakkını ihlal eden gazeteci tutuklandı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde gazeteci Şahin Özer, radyoda yayınladığı bir parçanın telif hakkı dolayısıyla tutuklandı.Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti ve Ceyhan Radyo Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özer, radyoda yayınladığı Ajda Pekkan'ın Yakar Geçerim isiml

Telif hakkını ihlal eden gazeteci tutuklandı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde gazeteci Şahin Özer, radyoda yayınladığı bir parçanın telif hakkı dolayısıyla tutuklandı.

Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti ve Ceyhan Radyo Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özer, radyoda yayınladığı Ajda Pekkan'ın Yakar Geçerim isimli parçası nedeniyle tutuklanarak 3 ay cezaevine konuldu. Özer'i meslektaşları yalnız bırakmadı. Özer, hakkında verilen mahkumiyet kararı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "23 yıllık Ceyhan Radyo ve Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanıyım. Radyo ve televizyon olarak bağlantılı hak sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (MÜYAP) ve Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) ile anlaşmamız vardır Radyo ve televizyonumuzda eserlerine yer veriyoruz sanatçıların, sanatçılar özellikle çıkarmış oldukları kesetlerini CD'lerini gönderirler ki gündemde kalmak için, biz de onlara iyilik yaparız. Vatandaşın istediği doğrultusunda parçalar çalarız ama herhangi bir yolsuzluk da, hırsızlık da yapmadık sadece bir parça çaldığımız için bugün cezaevine gidiyorum. 1 yıl 9 ay gibi ağır bir ceza yedim sanki adam öldürmüş gibi. Türkiye Musıki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) tarafından ısrarla ceza almam için uğraş verdiler. Bugün cezaevine giriyorum belki de Türkiye'de bir ilk olacak. Sarı basın kartı sahibiyim, 25 yıllık gazeteciyim, Ceyhan Radyo ve Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı olduğum gibi Ceyhan Gazeteciler Cemiyet Başkanıyım, CRT Medya'nın Başkanıyım. Beni cezaevine götürüp yatırdıkları zaman ailemin, yanımızda çalışanların ne kadar mağdur olacaklarını sizler düşünün. Yüzlerce insan varken bir şarkıdan dolayı 1 yıl 9 ay gibi ceza yeyip 3 ay mahkum olacağım. Bu konuşmamdan sonra cezaevi yoluna gidiyorum. Ben yandım meslektaşlarım yanmasın. Politikacılar, yetkililer şapkasını çıkartsınlar düşünsünler. Benim gibi yüzlerce mağdur olan arkadaşımız var. Yerel radyo ve televizyonlar vergisini dahi ödeyemeyip her geçen gün kapatıyorlar. O duruma gelmişken bir de benim cezaevine girmem ailemi de beni de perişan edecek. Çünkü bugüne kadar cezaevine hiç girmedim. Bir sarı basın kartlı gazeteci olarak cezaevine girmem çok ağırdır bunu da kamuoyunun yorumuna bırakıyorum. Söylediğim gibi ben yandım meslektaşlarım yanmasın" dedi.

Özer, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'de bir ilk meslektaşlarımın içerisinde çok mahkemeye çıkanlar oldu ama hepsi beraat etti. Çünkü eline çantayı alan 10 tane sanatçım var deyip, eser sahibi olarak kapımıza gelerek bizden para isteyenler yüzlerce varken MÜYAP ve MÜYOBİR gibi kurumlar onlarla anlaştılar. Ama maalesef MESAM'dan bir yetkili gelmedi. Gecenin 02.30'unda çalan şarkıdan dolayı ben bugün cezaevine giriyorum ve çalınan şarkı da bir siyasiyle alakası yok. Normal bir pop sanatçısının parçası zaten o gün itibariyle pop sanatçılarının hiçbirine yer vermez oldum. Sonuçta sanatçılara da yazık onlar da emek veriyorlar radyolara gönderiyorlar ki aman gündemde kalalım diye. Onlar da bana gönderdi, kasetlerini çalalım diye ama telif yasasından dolayı da bugün cezaevine gidiyorum, bunlar da onların ayıbı."

Özer, radyo dinleyicilerine veda etmek için ise "23 yıldır Ceyhan Radyo ve Televizyon olarak yayındayız ve bir de radyo televizyon olarak dünya rekorumuz var. Bölgeye Çukurova'ya hizmet veriyoruz şu an radyoda yayında olmasak dahi dinleyiciler izleyiciler herkese selamlar sunuyorum. 25 yıllık sarı basın kartlı gazeteci zaman zaman radyo programları, zaman zaman televizyon programları bir çok ulusal kanalda program yapıyorum. Kendi radyo ve televizyonumda da program yapıyorum. Yayında olmasak da herkese veda ediyorum şu an buradaki konuşmanın akabinde cezaevine gidiyorum. İnşallah 3 ay sonra sizlerle birlikte olacağım."

Telif hakkını ihlal eden gazeteci tutuklandı

Telif hakkını ihlal eden gazeteci tutuklandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem