"Teknoloji olarak AKP'den üstünüz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un “CHP seçim akşamı kendi seçim sistemlerinde sorun yaşamışlar mıdır? Yaşadılarsa bir kurumun müdürünü çağırmışlar mıdır?” sorularına, yanıt verdi.CHP Genel Başka

"Teknoloji olarak AKP'den üstünüz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un “CHP seçim akşamı kendi seçim sistemlerinde sorun yaşamışlar mıdır? Yaşadılarsa bir kurumun müdürünü çağırmışlar mıdır?” sorularına, yanıt verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Halıcı, CHP Genel Merkezi’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un “CHP seçim akşamı kendi seçim sistemlerinde sorun yaşamışlar mıdır? Yaşadılarsa bir kurumun müdürünü çağırmışlar mıdır?” şeklindeki sorularını cevapladı. Seçim gecesi CHP sisteminde hiçbir çökmenin olmadığını belirten Halıcı, “Sadece YSK’dan almamız gereken verilerle ilgili bir yavaşlama olduğu için YSK yetkileriyle bir görüşme yaptık. Onlar da yazılımı Havelsan firmasına yaptırdıkları için onlarla temasa geçtiler ve bir yönlendirme yaptılar. Havelsan yetkilileri geldiler ve kısa bir süre içerisinde de sorun giderildi. Bunun dışında da herhangi bir durum gerçekleşmemiştir” diye konuştu.

CHP’nin şeffaf, açık, dürüst bir parti olduğunu söyleyen Halıcı, “Saklımız gizlimiz yok. Baskıyla, yasakla, şantajla, hileyle hiçbir ilgimiz yok. Seçimlere hile karışmasın, hata yapılmasın istiyoruz. Çabamız bundandır. Şu anda da itirazlarımız bu sebeptendir” dedi.

Halıcı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şimdi de ben de onlara soruyorum; CHP bilişim uygulamalarının tamamını kendi personeli ve gönüllülerle gerçekleştirmektedir. Acaba AKP bu hizmetler için herhangi bir kamu kuruluşundan destek almakta mıdır? Seçim sonuçlarına dönük olarak Anadolu Ajansı ve AKP arasında bir ilişki oluşturulmuş mudur? Anadolu Ajansı’nın akşamın ilk saatlerinde hangi sandıkları açıklayacağıyla ilgili bir yönlendirme yapılmış mıdır? Seçime dönük olarak kullanılan SMS mesajlaşması için kurum ve bağlantı değişikliği yapılmış mıdır?”

"TEKNOLOJİ OLARAK AKP’DEN ÜSTÜNÜZ"

Kendilerinin seçimin adil yapılabilmesi için her aşamasında önlemler aldıklarını ve bunları da vatandaşla paylaştıklarını söyleyen Halıcı, “Teknoloji olarak AKP’den çok üstünüz. Eğer kamu kuruluşlarından aldıkları destekler bir gün kesilirse kendilerine de destek olmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Halıcı, gazetecilerin seçim akşamı CHP’nin sisteminin saldırıya uğrayıp uğramadığıyla ilgili sorusu üzerine de, “Seçim günü birçok kurum saldırıya uğradı, bazı haber ajansları, bazı basın kuruluşları. Hatta duyduğumuza göre YSK’ya bile saldırı girişiminde bulunulduğunu duyduk. CHP’nin sistemine de saldırılar, ataklar yapıldı. Buna karşı sistemde bir çökme meydana gelmedi ama yavaşlamalar oldu. Bunlarla ilgili müdahalelerimizi de yaptık” şeklinde konuştu.

Seçimlere yönelik ciddi bir kuşku olduğunu, bu nedenle özellikle gençlerin kendi bilgileri dışında CHP’ye akın ettikleri bir günün yaşandığını kaydeden Halıcı, “Aynı Taksim Gezi’ye benzeyen bir duyarlılığı burada gördük. Bundan da çok büyük memnuniyet duyduk, mutlu olduk. Gençlerimizin hem Türkiye’ye hem CHP’ye sahip çıkmaları önümüzdeki günler için bize umut verdi” diye konuştu.

"CHP’Yİ İŞGAL ET" KAMPANYASI

Bir gazetecinin, “Gençlerin başlattıkları bir kampanya vardı, ‘CHP’yi işgal et’ diye. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Halıcı, “Bundan daha mutlu bir gelişme olamaz. Biz ilk defa böyle bir hareketliliği, böyle bir canlılığı, binlerce gencimizi; akıllı, üretken, ellerinde bilgisayarlarla gelen gençlerimizi gördük. Onlar bize hem destek olmak istediler, hem eleştirilerini ilettiler. Benden de bir söz aldılar, bunu Genel Başkanımızla da paylaştım, o da çok uygun gördü. Önümüzdeki günlerde benzer toplantıları forum şeklinde Türkiye’nin her yerinde, özellikle genel merkezimizde tekrarlayacağız” cevabını verdi.

Bir diğer gazetecinin “Sandık başında tam o tutanaklar elde edilemedi mi ki, sabaha kadar müşahitlerin tutanakları buraya aktı? Oradaki pürüz neydi?” sorusu üzerine Halıcı, şunları söyledi:

“Herhangi bir pürüzden bahsetme durumunda değiliz. CHP gibi diğer partilerin de sandık kontrolü, seçim güvenliği gibi tedbirleri alması asli görevidir. Biz de bütün örgütümüzle bu görevi yerine getirdik. Ama başından beri zaten bizim stratejimiz zaten partinin görevinin yanı sıra vatandaşı da zaten bu denetim işine dahil etmekti. Ne mutlu ki milyonlarca vatandaşımız bizim STS (Sandık Takip Sistemi) adını verdiğimiz sistemi kullandılar. Gördükleri hatayı bize bildirdiler.”

Halıcı, “Vatandaşa açılmış olmasaydı, bu kadar geniş kapsamlı bir sistem olmasaydı, bu dediğiniz yavaşlama sıkıntıları olmayabilir miydi?” sorusu üzerine de, muhakkak ki yavaşlamalar olabileceğini ancak bu yavaşlamalara karşı da yeni sunucu açılması gibi tedbir alındığını ifade etti. Halıcı, ayrıca CHP’nin üzerine düşen görevi yaptığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler