Teknik öğretmenlerin mühendislik sınavı

YÖK'ün yazılı açıklamasında, teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarına giriş çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Buna göre, teknik öğretmen unvanını alanlar için mühendislik tamamlama programına giriş sınavı ÖSYM tarafından yapılacak

Teknik öğretmenlerin mühendislik sınavı
YÖK'ün yazılı açıklamasında, teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarına giriş çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.
 
Buna göre, teknik öğretmen unvanını alanlar için mühendislik tamamlama programına giriş sınavı ÖSYM tarafından yapılacak.
 
Mühendislik tamlama programına, "bilgisayar öğretmenliği, bilgisayar sistemleri öğretmenliği, bilgisayar ve kontrol öğretmenliği, döküm öğretmenliği, elektrik öğretmenliği, elektronik öğretmenliği, elektronik ve bilgisayar öğretmenliği, elektronik ve haberleşme öğretmenliği, enerji öğretmenliği, kalıpçılık öğretmenliği, kontrol öğretmenliği, makine öğretmenliği, makine resim ve konstrüksiyonu öğretmenliği, mekatronik öğretmenliği, metal öğretmenliği, mobilya ve dekorasyon öğretmenliği, otomotiv öğretmenliği, talaşlı üretim öğretmenliği, tasarım ve konstrüksiyon öğretmenliği, tekstil öğretmenliği, tekstil terbiye öğretmenliği, telekomünikasyon öğretmenliği, tesisat öğretmenliği ve yapı öğretmenliği" bölümü mezunları başvurabilecek.
 
Kurul, diğer teknik öğretmen unvanını alanlar için çalışmalarına devam ediyor.
 
BAŞVURULAR 10 HAZİRAN'DA
 
ÖSYM'den yapılan açıklamada ise Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı'nın (2013-Mühendislik Tamamlama),  21 Temmuz'da Ankara’da yapılacağı bildiridi.
 
Sınav ve değerlendirmeye ilişkin bilgilerin yer aldığı kılavuz ile aday başvuru formuna, 10-17 Haziran arasında, ÖSYM’nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşılabilecek. Kılavuzun ayrıca dağıtımı ve satışı yapılmayacak.  Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.
 
Adayları bilgilendirmek için hazırlanan örnek sorular, ÖSYM’nin internet adresinde yer alacak. 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem