Tekne faciasında yeni gelişme

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, hafta sonu kaçak mültecileri taşıyan teknenin batması sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği tekne faciasıyla ilgili 1 zanlı yakalanarak adliyeye sevk edildi. Geçtiğimiz Cumartesi günü Bozburun Mahallesi sahili açıklarında, Yun

Tekne faciasında yeni gelişme
Muğla’nın Marmaris ilçesinde, hafta sonu kaçak mültecileri taşıyan teknenin batması sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği tekne faciasıyla ilgili 1 zanlı yakalanarak adliyeye sevk edildi.
 
Geçtiğimiz Cumartesi günü Bozburun Mahallesi sahili açıklarında, Yunanistan’ın Simi Adası’na kaçak yollarla gitmeye çalışan 14 mültecinin bulunduğu 7 metre uzunluğundaki ahşap tekne lodos nedeniyle batmış ve 8 mülteci hayatını kaybetmişti. Olayın ardından İlçe Jandarma Komutanlığı, organizatörleri yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Batan teknede olduğu belirlenen ve Sahil Güvenlik ekiplerince denizde aranan Fırat T.’nin (26) kazadan kurtulduğu anlaşıldı. Kurtulan mültecilerin eşgalleri doğrultusunda araştırma yapan Jandarma ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fırat T.’nin izini bularak takibe aldı. Polis ve jandarma ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonla zanlı, kiraladığı motosikleti teslim etmek için gittiği İçmeler Mahallesi’nde yakalandı. Zanlı, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
 
Suçlamaları kabul etmeyen ve daha önceden hırsızlık ile uyuşturucu ticaretinden sabıka kaydının bulunduğu öğrenilen zanlının, tekne kazasından nasıl kurtulduğunun araştırıldığı kaydedildi. Olayla ilgili oldukları öne sürülen 2 kişinin daha arandığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem