Tekne faciası:93 ölü !

 Lampedusa adası açıklarında 500 kaçak göçmenin bulunduğu teknenin batması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının en az 93 olduğu duyuruldu. Şu ana kadar 150 kişinin kurtarıldığı, 250 kişinin de kayıp olduğu belirtiliyor.Lampedusa yakınlarında geçen ve k

Tekne faciası:93 ölü !

 Lampedusa adası açıklarında 500 kaçak göçmenin bulunduğu teknenin batması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının en az 93 olduğu duyuruldu. Şu ana kadar 150 kişinin kurtarıldığı, 250 kişinin de kayıp olduğu belirtiliyor.

Lampedusa yakınlarında geçen ve kaçakları taşıyan teknenin güvertesinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Teknenin alabora olduğu, Isola dei Conigli açıklarından geçen balıkçıların sahil güvenlik birimlerini uyarmasıyla ortaya çıktı.
Sicilya kanalında son 10 yılda 6 bin 200 kişinin öldüğü ifade edildi.

Lampedusa adasının bağlı olduğu Agrigento Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olay nedeniyle Başbakan Enrico Letta’nın, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Angelino Alfano ile sabah saatlerinde bir görüşme gerçekleştirdikleri, Alfano’nun adaya gideceği bildirildi.

İTALYA'DA GÜNDEM DEĞİŞTİ

İtalya’da son bir haftadır siyasi manevralarla ülkeyi hükümet krizinin eşiğine getirdiği ileri sürülen Silvio Berlusconi, bugün yapılması planlanan partisinin genel asamblesini ertelediklerini böldirerek, "Lampedusa trajedesi, bugünü bizim partimizin iç işlerine adamak için çok büyük" değerlendirmesinde bulundu.

Adadan gelen görüntülerin Hristiyan vicdanlarını etkilediğini vurgulayan Berlusconi, Avrupa’yı göçmen sorunu konusunda tembellikle ve İtalya’yı yalnız bırakmakla suçladı.

Berlusconi’nin hükümetten istifaya çağırdığı 5 bakanın, siyasi krize ilişkin bugün yapacakları basın toplantısı Lampedusa adasındaki trajedi nedeniyle ertlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem