Tek tip askerlik görüşülüyor...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in haftalık olağan görüşmesi başladı. Görüşmede tek tip askerlik konusunda Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı çalışma Başbakan Erdoğan'a sunulacak.Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz gü

Tek tip askerlik görüşülüyor...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in haftalık olağan görüşmesi başladı. Görüşmede tek tip askerlik konusunda Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı çalışma Başbakan Erdoğan'a sunulacak.

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde uzun süredir beklenen tek tip askerlik konusunda Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı hazırlık çalışmasının kendisine sunulacağını belirtmişti. Konuyla ilgili görüşme şu sıralarda Başbakanlık Resmi Konutu'nda başladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner, 11.30'da başlaması planlanan görüşme için yaklaşık 10 dakika önce saat 11.20'de Başbakanlık Resmi Konutu'na giriş yaptı. Koşaner'in hemen öncesindeyse İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Genelkurmay Başkanlığı Personel Daire Başkanı Korgeneral Raif Akbaş Başbakanlık Resmi Konutu'na geldi.

Görüşmeye, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve ilgili bürokratlar da katılıyor.

KISA DÖNEM 8 AY, UZUN DÖNEM 12 AY

Genelkurmay'ın Başbakan Erdoğan'a sunduğu hazırlık raporunda tek tip askerlik konusunda uzun dönem ve kısa dönem askerlik sürelerinin yenilenmesi konusu birinci önceliği taşıyor. Kısa dönem askerliğin 6 aydan 8 aya çıkarılması, uzun dönem askerliğin ise 15 aydan 12 aya düşürülmesi planlanıyor.

Bunun yanısıra raporda yedeksubaylık konusunda da birtakım düzenlemeler bulunduğu belirtiliyor. Bu düzenleme kapsamında yedeksubaylığın tıp ve bazı mühendislik alanları ile sınırlandırılması öngörülüyor. Bedelli askerlik konusunun ise raporda yer almadığı belirtilirken görüşmede gündeme gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem