Tek Milli Bayram 29 Ekim!

Bakanlar Kurulu'nun hazırladığı yeni genelgeyi onayladı. 1981 tarihli yönetmelik değişti.Milli bayramlar tartışmasına son noktayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül koydu. Bakanlar Kurulu'nun hazırladığı yeni genelgeyi onayladı. 1981 tarihli yönetmelik değişti.GE

Tek Milli Bayram 29 Ekim!

Bakanlar Kurulu'nun hazırladığı yeni genelgeyi onayladı. 1981 tarihli yönetmelik değişti.

Milli bayramlar tartışmasına son noktayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül koydu. Bakanlar Kurulu'nun hazırladığı yeni genelgeyi onayladı. 1981 tarihli yönetmelik değişti.

GENELKURMAY'DA DEĞİL KÖŞKTE

Resmi törenler artık sivil olacak. 30 Ağustos'ta tebrikatlar Genelkurmay'da değil, Çankaya'da yapılaak.

Resepsiyon da Orduevleri yerine Köşk'te verilecek. 23 Nisan ve 19Mayıs'ta stadyum törenleri olmayacak

ARTIK 'TEMSİLİ DÜŞMAN' YOK

Öğrencilerin tek sıra dizildiği görüntüler son bulacak. İllerde sadece Atatürk anıtına çelenk bırakılacak. nMahalli Kurtuluş Günleri kültürel faaliyetle kutlanacak. 'Temsili düşman' ve geçit töreni yapılmayacak.

Öğrencilerin tek sıra dizildiği görüntüler son bulacak. İllerde sadece Atatürk anıtına çelenk bırakılacak. Mahalli Kurtuluş Günleri kültürel faaliyetle kutlanacak. 'Temsili düşman' ve geçit töreni yapımayacak.

Statlara hapsedilen resmi bayramlar artık festival havasında kutlanacak. Bakanlar Kurulu tarafından son şekli verilen ve Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanan yönetmelikle 12 Eylül darbesi sonrası askeri boyutu ön plana çıkartılan törenler sivilleşiyor.

Milli Bayram tartışmasına son noktayı Cumhurbaşkanlığı koydu. Bakanlar Kurulunca hazırlanan yeni genelge dün Çankaya Köşkü tarafından imzalandı. Yeni düzenleme birçok açıdan ilkleri barındırıyor. En önemli yenilik bayramların halka açılması.

12 Eylül darbesi sonrası askeri boyutu ön plana çıkartılan törenler artık sivil olacak. Danıştay'ın Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs kutlamalarının Ankara dışındaki illerde sadece okullarda öğrencilerle kutlanmasını öngören genelgesinin yürütmesini durdurmasının ardından daha kapsamlı bir yönetmelik hazırlandı. Bakanlar Kurulu tarafından son şekli verilen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan yönetmeliğe göre, bayramlar halka açılıyor. Statlara hapsedilen Bayram kutlamaları bundan sonra festival havasında kutlanacak.

30 AĞUSTOS ARTIK KÖŞK'TE

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına ilişkin de köklü değişikliklere gidildi. Tebrikatlar artık Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda değil, Başkomutan sıfatıyla Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde Çankaya Köşkü'nde yapılacak. Zafer bayramı resepsiyonu da Orduevleri yerine Köşk'te verilecek. Böylece zafer bayramı kutlamaları kılık-kıyafet engeline takılmayacak. 30 Ağustos bayramı, Anıtkabir'e Cumhurbaşkanı tarafından çelenk konulmasıyla başlanacak. Ankara dışında ise garnizon komutanları tebrikatı mülki idare amiri ve belediye başkanı ile birlikte makamında kabul edecek. Resepsiyon, vali tarafından verilecek.

TEK MİLLİ Bayram 29 EKİM

Yönetmelikte, Cumhuriyet'in ilan edildiği 29 Ekim gününün ulusal Bayram olduğu, Türkiye içinde ve dışında devlet adına yalnızca 29 Ekim'de tören yapılabileceği belirtiliyor. 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı, tebrikatı Köşk'te kabul edecek. Resepsiyon yine burada verilecek. Ankara dışında kutlamaların başında vali yer alacak. Tören geçişleri ise daha önce olduğu gibi devam edecek. Yönetmeliğe son hali verilmeden önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in konuya ilişkin değerlendirmede bulundukları öğrenildi.

TEMSİLİ DÜŞMAN İŞGALİ DE TARİH OLDU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Ankara'da stadyum törenleri yapılmayacak. Öğrencilerin tek sıra dizildiği ve ilginç spor hareketlerinin sergilendiği görüntüler böylece son bulmuş olacak. 23 Nisan'da Milli Eğitim Bakanı, 19 Mayıs'ta Gençlik ve Spor Bakanı mesajını medya aracılığıyla iletecek.

23 Nisan ve 19 Mayıs törenlerinde Anıtkabir'e çelenk konulmayacak. İllerde ise Atatürk anıtına çelenk bırakılacak. Mahalli kurtuluş Günleri ve Atatürk günleri Valilik ve kaymakamlıkların koordinasyonunda kutlanacak. Günün önemine uygun bilimsel toplantı, konferans, sergi, yarışma, tiyatro, halk Oyunları,gösteriler ve konserler düzenlenecek. Tören geçişi ve tebrikata yer verilmeyecek. Böylece, daha önce düzenlenen ve tepki toplayan düşman işgalinden kurtuluşu canlandıran temsillerin de rafa kalkmış oldu. Milli bayramlar ve kurtuluş günlerine ait yönetmeliğin tarihi 1981. Yeni yönetmelikle birlikte 12 Eylül darbesinin bir kalıntısı daha böylece silinmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler