"Tek isteğimiz var adalet"

İstanbul Adliyesi’nde "Orduya Kumpas" soruşturmasında ifade veren Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "3 yıl önce benim hakkımda suç duyurusunda bulunulmuştu, ben de bugün suç duyurularında bulundum. Hiçbir zaman ne nefret duygularıyla ne intikam duygu

"Tek isteğimiz var adalet"

İstanbul Adliyesi’nde "Orduya Kumpas" soruşturmasında ifade veren Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "3 yıl önce benim hakkımda suç duyurusunda bulunulmuştu, ben de bugün suç duyurularında bulundum. Hiçbir zaman ne nefret duygularıyla ne intikam duyguları peşindeyiz, ne de kişisel kin duyuyoruz dedik. Bizim tek isteğimiz var adalet" ifadelerini kullandı.

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ İstanbul Adliyesi’nde “Orduya Kumpas” iddialarına ilişkin soruşturmada ifade verdi.

Adliye çıkışında basın açıklaması yapan Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, “30 Aralık günü Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin alığı kararla benim hakkımda suç duyurusunda bulundu. Ben de bugün bu özellikle Genelkurmay Başkanlığı dönemimde yaşadığımız olaylara ilişkin olarak tespitlerimi ilgili makamlara iletmek üzere buraya geldim. Suç duyurularında bulundum. 3 yıl önce benim hakkımda suç duyurusunda bulunulmuştu, ben de bugün suç duyurularında bulundum. Allah büyüktür” dedi.

TSK mensuplarının cezaevinde yılarca haksız yere tutulduğunu söyleyen Başbuğ, “Buna rağmen hiçbir zaman ne nefret duygularıyla ne intikam duyguları peşindeyiz, ne de kişisel kin duyuyoruz dedik. Bizim tek isteğimiz var adalet. TSK’nın karşı yapılan asılsız iddialar, iftiralar. Kimler tarafından planlanmıştır, kimler tarafından uygulanmıştır bu ortaya çıkarılmalı ve bu kişiler adil şekilde yargılanmalı. Biz bu konuların takipçisi olacağımızı ifade ettik. Buraya gelmemin ana nedeni de budur” diye konuştu.

Yaşanan sürece kişisel boyutlarda bakmadığını ifade eden Başbuğ, “Olaylara bütün olarak baktım. Görevim de bunu gerektiriyordu. Bugün burada bulunduğumuz süre zarfından ilk önce sayın Başsavcıya bir ziyarette bulunduk. Daha sonra özellikle Ergenekon davasına ilişkin olarak mağdurların şikayetleri üzerinde soruşturma yapmakla görevli olan sayın savcıyı ziyaret ettik. Bu ziyaretim esnasında yaşanılan haksızlıklara ilişkin yapmış olduğum tespitleri sayın savcıya ilettik. Biz bu sürecin ne savcısıyız, ne mahkemesiyiz. Bundan sonraki süreç sayın savcılara kalmıştır. Elbette onlar araştırmaları neticesinde bir suç unsuruna ulaşırlarsa bunu ilgili adalet mekanizmalarına ileteceklerdir” ifadelerini kullandı.

Adliyede HSYK Başmüfettişi ile de görüştüğünü anlatan Başbuğ, şunları söyledi:

“Sayın Başmüfettişin görev ve ilgi alanına giren konularda kendisine bazı beyanlarımız oldu. Dün ne söylediysek bugün aynı noktadayız. Bizim tek amacımız TSK personeline karşı yürütülen iftiralar yaşatılan mağduriyetlerin arkasında gerek planlayıcısı, gerek uygulayıcısı olarak kimlerin olduğunun yargı tarafından ortaya çıkartılması ve suç unsuru örülen konuların mahkemelere iletilmesi. Bu kişilerin adil şekilde yargılanmasını itiyorum”.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler