Tehlike devam ediyor

 Dünyanın dört bir yanında binlerce insan, endişeyle değil ama daha çok eğlenerek “kıyamet” için nefeslerini tuttu. Ancak 5 bin yıllık kehanet doğru çıkmadı. Şirince üzerinde beliren kırmızı bulut günün tek heyecanlı anıydı Mehmet İNMEZ/Yusuf ÇINAR/AHT  M

Tehlike devam ediyor

 

Dünyanın dört bir yanında binlerce insan, endişeyle değil ama daha çok eğlenerek “kıyamet” için nefeslerini tuttu. Ancak 5 bin yıllık kehanet doğru çıkmadı. Şirince üzerinde beliren kırmızı bulut günün tek heyecanlı anıydı
 
Mehmet İNMEZ/Yusuf ÇINAR/AHT 
 
MAYA takvimine göre 21 Aralık 2012’de kıyamet kopacağı iddiaları doğru çıkmadı. Son yıllarda efsane haline gelen, Hollywood’da büyük bütçeli filmelere ilham veren 21 Aralık 2012 tarihi sıradan bir gün olarak yaşandı. Fransa’daki Bugarach Köyü ile kıyametten etkilenmeyeceği söylenen İzmir’deki Şirince Köyü’ne giden binlerce kişi eğlenceli bir gün geçirdi. Sabah saatlerinde özellikle üniversiteli gençler köye otobüs ve dolmuşlarla gelirken, ellerine keman ve darbukalarını alan müzisyenler de köydeki şenliğe renk kattı. Gece geç saatlere kadar ayakta kalan gençler, variller içerisinde yaktıkları ateşin başında kıyameti bekledi. 
 
‘KIYAMET BAŞLIYOR’ 
 
Sabaha kadar kıyameti bekleyenler saat 07.30 sıralarında büyük bir heyecan yaşadı. Köyün karşısındaki tepenin üzerindeki bir bulut, güneşin ilk ışıklarıyla kızıla döndü. Eğlenmeye bahane arayan kalabalık “kıyamet başlıyor” esprileri yapmaya başladı. Bazı köylülerin, “Bu manzarayı hiç görmedik” sözleri eğlenceyi uzattı. 
 
13.11’DE GERİ SAYIM 
 
Şirince Artemis Restoran’ın bahçesinde toplanan yüzlerce kişi, kıyametin kopacağı saat olarak belirtilen 13.11’de geri sayım yaparak adeta kıyameti kutladı. 
 
‘MEHDİ BANA GÖRÜNDÜ’ 
 
Din araştırmacısı olduğunu iddia edilen Fethi Kolay, kendisinin Mehdi tarafından görevlendirildiğini söyleyerek, “Mehdi gökyüzünde bana göründü. İnsanları kurtuluşa davet ediyorum” diye ortaya çıktı.
 
İŞÇİLERDEN EYLEM 
 
Herkes kıyameti beklerken, TES-İŞ Sendikası üyesi bir grup maden işçisi de köye gelerek, “Mayalar da özelleştirmeye karşıydı” yazılı döviz açtı. 
 
KIYAMET AŞKI 
 
Bir üniversite öğrencisi, ‘Kıyamete kadar seni seveceğim’ yazılı pankart asarak Pınar isimli sevgilisine aşkını ilan etti.
 
KIYAMET gününde en renkli görüntüler dünyanın yeni 7 harikasından biri olarak gösterilen Mayalar’ın Chichen Itza tapınağında yaşandı. Kuzey ve Güney Amerika, Asya ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen binlerce kişi, Meksika’nın Yucatan Yarımadası’nda bulunan Maya kentinde toplanarak kıyametin kopacağı saati beklemeye başladı. Sonunda kıyamet kopmadı ama eğlence çok keyifliydi. 
 
‘YENİ DÜNYANIN BAŞLANGICI’ 
 
Kıyamet iddiaları üzerine İngiltere’nin Manchester kentinden tapınağın bulunduğu yarımadaya gelen sanatçı Terry Kvasnik, “Sevgiyle ol ve korkma’’ mesajı verdi. Amerikalı falcı-kâhin Johnsen-Moser, bunun dünyanın sonu değil, aslında yeni bir dünyanın başlangıcı olduğunu belirtti. “Ac Tah’’ isimli Meksikalı kahin ise “Şu anda hepimiz, galaksilerin merkezinden düz ve büyük bir magnetik ve çekim gücünü kabul ediyoruz’’ dedi. 
 
‘DURUN, TAKVİMLER UYUMSUZ’ 
 
Meksika Ulusal Antropoloji Enstitüsü’nden yapılan açıklamada batılı takvimlerin Maya takvimiyle senkronunda sorun olabileceği, kıyametin pazar gününe kadar kopabileceği belirtildi. 
 
BUGARACH’TA 3 TÜRK 
 
Kıyamette ayakta kalacak iki yerden biri olan Fransa’nın Bugarach Köyü pek ilgi görmedi. Bugarach’a gidenler arasında Fransa’nın Nice Üniversitesi’nde eğitim gören Fırat Türkoğlu, Arda Nazır, Can Balaban adlı Türkler de vardı. Öğrenciler, “Macera için geldik, asıl amacımız insanları gözlemek” dedi.
 
Günü gemide geçirdi 
 
Hollandalı bir adam tüm gününü inşa ettiği ‘kıyamet gemisinde’ geçirdi. Rusya’da da kıyamet sığınağında partiye katılan yüzlerce kişi gün boyu eğlendi. Çinli Liu Qiyuan da yine kendi inşa ettiği ‘kıyamet topuna’ saklandı. 
 
Çin’de hayal kırıklığı 
 
Çin’de kıyamete inanıp tüm servetlerini dağıtan yüzlerce kişi de kıyametin çıkmaması sonucunda büyük hayal kırıklığı yaşadı. Kıyamet propagandası yaparak korku saldığı iddia edilen bin kişi gün boyu gözaltında tutuldu. 
 
50 bin sterlin kaybetti 
 
İngiltere’de Martin Müller adındaki bir adam 10 sterlin vererek kıyametin kopacağına dair iddiaya girdi. Kafasına kask takarak kıyamete hazırlanan Müller, eğer kıyamet çıksaydı, iddiaya göre 50 bin sterlin kazanacaktı. etkinlikte romantik anlar yaşandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem