Teğmen, gözyaşlarıyla uğurlandı

Ege denizine düşen uçakta şehit olan Teğmen Serkan Sağır, Erzincan'da düzenlenen törende gözyaşları arasında toprağa verildi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze namazında gözyaşları şehit Teğmen Sağır için aktı.İzmir'deki Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı

Teğmen, gözyaşlarıyla uğurlandı

Ege denizine düşen uçakta şehit olan Teğmen Serkan Sağır, Erzincan'da düzenlenen törende gözyaşları arasında toprağa verildi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze namazında gözyaşları şehit Teğmen Sağır için aktı.

İzmir'deki Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan 16 Ocak günü havalandıktan sonra Foça ilçesi açıklarında denize düşen T-37 C tipi askeri eğitim uçağında Pakistanlı Binbaşı Masoud Hussain Chhachhar ile birlikte kaybolan Teğmen Serkan Sağır'ın cenazesi 8 gün sonra bulundu. Pilot Teğmen Serkan Sağır için bugün saat 10.00'da Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığında bir tören yapıldı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten'in de katıldığı törenin ardından genç teğmenin cenazesi askeri uçakla baba ocağı Erzincan'a getirildi. Şehidin cenazesi hava limanından eskortlar eşliğinde Akşemsettin Mahallesi, 670 sokak No 5'te oturan baba Rıza Şağır'ın evinin önüne getirildi. 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Çiğli 2'inci Ana Jet Komutanı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın da hazır bulunduğu törende babası Rıza Sağır, annesi Sebahat Sağır ile küçük kardeşi Ferit Burak Sağır tabuta sarılarak ağladı. Evin önünde oğlunun bayrağa sarılı tabutuna dokunan Rıza Sağır, "Beni yavrumdan ayırmayın" diyerek ağladı. Üç ay önce Hava Harp Okulu'ndan mezun olan ve Çiğli'deki Ana Jet Üs Komutanlığında görev alan Teğmen Serkan Sağır için mahalle komşuları bayrak astı. Bekar olan Serkan Sağır'ın cenazesi buradan Terzibaba Camiine götürüldü. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nın çelenklerinin bulunduğu camideki törene Vali Selman Yenigün, Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle (AKP), Erzincan Milletvekili Muharrem Işık (CHP), 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Çiğli 2'inci Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, Erzincan Ünivresitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ile birlikte 5 bin kişi katıldı. Cami avlusuna gelen şehidin annesi Sebahat Sağır sürekli gözyaşı dökerken, ayakta durmakta zorlanan babası Rıza Sağır camiye sandalye biçimindeki sedyeye alındı. İl Müfütüsü Burhan İşleyen tarafından cenaze namazı kılınan şehidin cenazesi silah arkadaşları tarafından omuzlara alınarak top arabasına kondu. Yaklaşık 500 metre kortej eşliğinde götürülen şehidin cenazesi dana sonra cenaze aracına alınarak Terzibaba Şehitliğine götürüldü.

Şehit Teğmen Serkan Sağır, Terzibaba Şehitliğinde toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem