Tedavi gören astsubay şehit oldu

Sivas'ın İmranlı ilçesinde maddi hasarlı trafik kazasıyla ilgilenen güvenlik güçlerine yoldan geçen cipin çarpması sonucu yaralanan askerlerden biri tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.Sivas'ın İmranlı ilçesinde maddi hasarlı trafik kazasıyla ilgilenen gü

Tedavi gören astsubay şehit oldu

Sivas'ın İmranlı ilçesinde maddi hasarlı trafik kazasıyla ilgilenen güvenlik güçlerine yoldan geçen cipin çarpması sonucu yaralanan askerlerden biri tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Sivas'ın İmranlı ilçesinde maddi hasarlı trafik kazasıyla ilgilenen güvenlik güçlerine yoldan geçen cipin çarpması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş İsmail Çınar için tören düzenlendi.

Tedavi gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gece saatlerinde yaşamını yitiren şehit İsmail Çınar (25) için, otopsi işleminin ardından hastane morgu önünde uğurlama töreni gerçekleştirildi.

Şehidin babası Mustafa, annesi Fatma, eşi Hayriye ve kız kardeşi Nurhan Çınar, törende gözyaşlarını tutamadı.

Hayriye Çınar'ın, törende eşinin fotoğrafına baktığı ve montuna sarıldığı görüldü. Şehidin eşini ve diğer yakınlarını, bir kadın komutan ile sağlık görevlileri teselli etti.

Şehidin birlikte görev yaptığı arkadaşları da gözyaşlarını tutamadı. Aynı kazada yaralanan Uzman Çavuş Mehmet Erşahin (26) ile kazayı gören askeri yetkililerin uzun süre ağladığı gözlendi.

Sivas Müftüsü Yusuf Şahin'in okuduğu duanın ardından şehidin Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi memleketi Afyonkarahisar'a gönderilmek üzere uğurlandı.

Törene, Sivas Valisi Ali Kolat, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Sivas İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ali Taş, Ak Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, belediye başkan yardımcıları, askeri ve mülki erkan katıldı. Hastane çalışanları ile tedavi için hastaneye gelen vatandaşlar da töreni üzgün bir şekilde izledi.

2011 seçimlerinde Afyonkarahisar'dan BBP milletvekili adayı olan, şu anda da BBP Afyonkarahisar il yönetiminde yer alan BBP eski il başkanı Mustafa Çınar'ı, acılı gününde BBP Sivas İl Başkanı Ümran Avcı ve Merkez İlçe Başkanı Hakan Sezerer ile partililer de yalnız bırakmadı.

Şehidin cenazesinin Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'ndan askeri uçakla Afyonkarahisar'a gönderileceği belirtildi.

1 AY ÖNCE EVLENDİ

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş İsmail Çınar'ın, stajyer avukat Hayriye Çınar ile İmranlı'da 11 Ağustos'ta sade bir nikah töreni ile hayatını birleştirdiği, çiftin önümüzdeki ay düğün yapmayı planladığı öğrenildi. Mesleğe 2006 yılında başlayan Çınar'ın, 2 yıldır da İmranlı İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kızıldağ mevkisindeki jandarma karakolunda görev yaptığı belirtildi.

Doktor Fahrettin Özge'nin (58) kullandığı 34 NZT 08 plakalı otomobil, Sivas-Erzincan karayolunun İmranlı ilçesi Ortaköy mevkisinde şarampole yuvarlanmış, Özge, kazadan yara almadan kurtulmuştu.

Bölge trafik ve jandarma ekipleri kaza bölgesinde tutanak işlemlerini yaparken, İmranlı'dan Ortaköy yönüne giden Yılmaz Atmaca'nın kullandığı 58 ZC 074 plakalı cip, buradaki Astsubay Kıdemli Çavuş İsmail Çınar, Uzman Çavuş Mehmet Erşahin ve Komiser Yardımcısı Erkan Cundar'a (36) çarptıktan sonra yaklaşık 25 metrelik şarampole yuvarlanmıştı. Kazada yaralanan Çınar, tedavi gördüğü hastanede şehit olmuştu. Erşahin, Cundar ve cip sürücüsü Atmaca ile yanındaki Şükrü Türkan (62) ise hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Cip sürücüsü Atmaca, tedavisinin ardından jandarma ekiplerince gözaltına alınmıştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem