Tecavüze hadım yasalaştı!

Kimyasal hadım uygulanabilecek

Tecavüze hadım yasalaştı!
“Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlarda Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi ve Diğer Yükümlülükler Hakkında Yönetmelik” Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı

Resmi gazetede yayımlanan yönetmelik, cinsel saldırı suçlularına, 'kimyasal hadım' olarak da adlandırılan ilaçla tedaviyi de kapsamına aldı.

Cinsel suçlardan hüküm alanlara yönelik olmak üzere, ayakta veya yatarak, ilaçlı veya ilaçsız olarak veyahut her iki usul ile de yapılan ve cinsel suçlara yönelik her türlü tedavi usullerini sağlayan yönetmelikte; tedavi için kullanılacak ilaçların bedellerinin Adalet ve Sağlık Bakanlıkları arasında düzenlenecek protokol kapsamında ödeneceği, kapalı ceza infaz kurumunda bulunan ve hastanede yatarak tedavi edilmesine karar verilen hükümlülerin ise tedavileri mahkûm koğuşu bulunan devlet veya üniversite hastanelerinde yerine getirileceği belirtildi.

Hükümlülerin infazın yerine getirilmesinde görev alan personelin uyarı ve önerilerine, uymak zorunda oldukları ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem